Spring is in the air! #2

Oei… op 18 februari besliste ik dat het lente was. En dat ik dat elke week ging komen bewijzen. Alleen ben ik dat vorige week wél vergeten. Allez ja, niet echt vergeten. Want ik ben wél gaan wandelen, én ik heb ook fotootjes gemaakt. Op ongeveer dezelfde plaatsen, maar ook op andere plaatsen.

Het wandelpad bijvoorbeeld. Dat is nog altijd verdronken. Jammer en helaas. Zwemmen is en blijft het daar. Of rubberen laarzen aandoen, dat kan ook. Wel van het type lieslaarzen vrees ik, want anders worden het toch nog natte voeten. Ik blijf dus maar verstandig nog even op het jaagpad wandelen.

2016-02-24 13.37.38.jpg

Evengoed… het verschil met de week ervoor is merkbaar. Blauwe lucht, witte wolkjes. Dat is al een plusje.

En het blijft ook gewoon mooi, zo’n blauwe lucht, en een wolkje erbij. Mijn pa, die amateurfotograaf is, wou nooit een heldere blauwe lucht om te fotograferen. Neen, mét wolkjes erbij was dat veel mooier. Soms was het heel lang wachten op dergelijke wolkjes. Fotografie is soms gewoon ook wachten. Lang en saai wachten, zeker als je kind bent. Misschien daarom dat het met mij en die fotografie nooit écht wat geworden is. Ik deed er wel wat mee, maar niet genoeg om er echt een passie van te maken. Ik heb er het geduld niet voor, en het was ook nog de tijd van zelf foto’s ontwikkelen in een donkere kamer en ook daar… wachten.

2016-02-24 13.40.30

Snapshots, zoals deze die ik met de telefoon maak, dat ligt mij beter. Dat is vluchtiger. De kleur is niet helemaal goed, maar soms maakt dat net de charme van de foto. Ik zou natuurlijk ook een fototoestelletje kunnen meenemen op mijn wandeltochtjes, maar ach… als ik het dan weer thuis vergeet, dan moet ik toch weer terugvallen op mijn foon. Dus ik hou het maar rechtlijnig bij de foon. Die vergeet ik meestal nooit. Uitzonderingen daargelaten.

2016-02-24 13.54.24.jpg

Tijdens de wandeling vorige week kwamen we trouwens een groot gat tegen. Ik denk dat dat het gat is waar Alice inviel, op weg naar Wonderland. Misschien moet ik ook eens zorgen dat ik erin val. Want via dat gat kwam Alice toch Johnny Depp tegen? Zie… zo’n raar gat, dat creëert mogelijkheden. Denk ik. Hoop ik. Nee, ik weet het wel zeker. Nu alleen nog een goed moment vinden om in dat gat te springen. Het hoeft trouwens niet eens persé Johnny Depp te zijn die ik daar tegenkom, in Wonderland. Zo moeilijk ben ik ook weer niet.

2016-02-24 13.46.13.jpg

En ja, het is lente! Vorige week merkte iemand op dat ik wel beweer dat het lente is, maar dat ze de krokusjes en andere bloemetjes niet gezien had op mijn foto’s. Dat komt omdat die bloemetjes er niet zijn op het stukje wat ik stap tijdens mijn middagpauze. Als ik binnenkort eens wat meer tijd heb, dan ga ik een stuk verder wandelen, en dan komen die vast wel. In tussentijd heb ik toch al wat knoppen aan de bomen bespeurd.

2016-02-25 17.02.39

Die lente, die zet zich de komende dagen vast nog wel wat door. Die laat zich echt niet stoppen door wat halfgebakken Maartse buitjes!  Nu hopen dat dat konijn met dat horloge (jaja, dat van Wonderland!) dat ook gesnapt heeft! Tik tak, tik tak!

Advertentie

3 gedachten over “Spring is in the air! #2

  1. Gezond5

    De natuur is mooi hè,mooie foto’s we willen wel een helder blauwe lucht want dan is het heel mooi weer,maar het is zo hier en daar witte wolken of wind strepen maakt het veel mooier!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s