Over

Wie ben ik, wat doe ik, en waarom? Het zijn vragen die ook mij bezighouden. 🙂  In het kort: Muziekgek. Leesjunk. Sinds kort lichtjes, heel lichtjes, loopverslaafd. Of beter nog, sportverslaafd. Open boek. Of gewoon Sandra.

Ik ben deze blog eigenlijk gestart omdat ik het verhaal van mijn gewichtsverlies kwijt wou. Want afvallen, dat doet toch iets met een mens. En schrijven is dan toch een goede uitlaatklep, om wat dingen te kunnen ventileren. Dat schrijven, daar startte ik mee op de community van Weight Watchers. Maar toen werd het breder dan alleen maar schrijven over afvallen, want ik ging ook sporten. En dat beviel mij zo goed, dat ik ook daar mijn ei over kwijt wou. Al was dat sporten, en vooral dat start-to-run verhaal geen gemakkelijk verhaal. Iets met theorie en praktijk en spieren die pap waren. Maar met heel veel training, en na heel veel andere oefeningen, lukte het mij op ongeveer 2 jaar tijd om uiteindelijk toch dat halfuur te lopen. Met heel veel dank aan mijn supergeduldige personal coach. En nu blijf ik dat ook doen, dat lopen. Ik heb er dan ook teveel moeite voor gedaan om het te kunnen om het zomaar niet meer te gaan doen.  Momenteel loop ik gemiddeld 5 6 7 8 à 12 kilometer per keer, zo’n 3 keer per week. En als ik dat kan, kan iedereen dat, daar ben ik echt van overtuigd!

Buiten lopen, is fietsen nu een beetje mijn nieuwe verslaving geworden. Ik heb mij een zalige koersfiets aangeschaft, en ik rijd regelmatig mee met de geweldige Fietsmadammen. Met een hoofdletter ja. Ik had nooit gedacht dat in groep fietsen zo leuk zou zijn,maar het is het écht wel. Aanrader!

Dus jah… bewegen. Dat ik het zo lang niet gedaan heb. Sporten is gewoon leuk. Ik zou het iedereen dan ook aanraden, tot vervelens toe. 😉

Vragen? Opmerkingen? Roept u maar!

 

Advertenties

5 gedachten over “Over

 1. Ilse

  Hey Sandra, ik herken mijn verhaal in dat van jou! Respect meid. In 2004 was ik het beu om mijn slecht te voelen in mijn vel. Ik vond de kledij niet die ik wilde dragen, had geen conditie meer en besefte dat het eindelijk moest stoppen. Ik ben helemaal in mijn eentje gestart met gezonder te eten, mijn eten af te wegen, caloriën te tellen en dagelijks een dagboek te houden van wat ik at. Met sporten ben ik gewoon in huis begonnen, mat een matje, gewichtjes en een step (ik durfde namelijk niet naar sportcentra, zo’n lage indruk had ik op mezelf. Na een half jaar was ik 21 kg kwijtgespeeld. Een jaar later heb ik mij ingeschreven om een start to run te doen, en datzelfde jaar heb ik een aflossingsmarathon gelopen (mijn stukje van 7,5 kg). Wat een prestatie vond ik dat. Sindsdien ben ik niet meer gestopt met lopen. Ik loop de ten miles mee (voor de 4de keer), de nightrun en vorig jaar ook de eerste havenrun (zaaaalig). Ook voor mij is het niet altijd even gemakkelijk. Vooral nu in het voorjaar heb ik het moeilijk. Gelukkig heb ik een collega die mij meetrekt zodat we in de week 2x tijdens de middagpauze een toerke van 7,5 kg loop en in het weekend trekt mijn man me mee voor een toerke van 11 km. Ik weet intussen na al die jaren dat wanneer de lente binnenkort voelbaar is, ik wel terug meer energie krijg en mij er weer helemaal kan tegenaan gooien. Dan been ik meestal niet meer te houden. Sinds 2004 schommelt mijn gewicht wel, soms tot 10 kg tussen winter en zomer, maar ik heb het nooit mee zover laten komen dat ik echt zwaarlijvig werd, dus elk voorjaar opnieuw is het opnieuw tanden bijten om weer lekker in die zomeroutfit met een of meerdere maatjes minder te geraken 🙂 Ik bewonder jouw verhaal en ik wens je heel veel succes, en als het eens wat minder gaat, dat is maar tijdelijk he. YES YOU (WE) CAN ! groetjes ilse x

  Liked by 1 persoon

  1. Sandra Berichtauteur

   O wauw Ilse! Jouw verhaal bewijst mij dat het inderdaad gewoon mogelijk is, afvallen en dat maatje minder houden. Ik hoef niet skinny te worden, maar een gewoon gezond gewicht is wel zo fijn. Dat, plus het gevoel dat ik er gewoon eindelijk bij hoor, dat ik ook de dingen kan (en meer zelfs) die iemand anders ook kan! Yes we can zeker! Dank voor je reactie! Groetjes!

   Like

 2. Pingback: Top 20! – @Peter's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s