Over

Wie ben ik, wat doe ik, en waarom? Het zijn vragen die ook mij bezighouden. 🙂  In het kort: Muziekgek. Leesjunk. Open boek. Sportief, blijkbaar. En ook gewoon Sandra.

Tegenwoordig word ik nogal makkelijk omschreven als ‘nogal fanatiek bezig met sport’.  Maar eigenlijk ben ik deze blog gestart omdat ik het verhaal van mijn gewichtsverlies kwijt wou. Want afvallen, dat doet toch iets met een mens. En schrijven is dan toch een goede uitlaatklep, om wat dingen te kunnen ventileren. Dat schrijven, daar startte ik mee op de community van Weight Watchers, of WW zoals ze zich tegenwoordig noemen.

Echter, op een moment ging het veel breder dan alleen maar schrijven over afvallen, want ik ging ook sporten. En dat sporten beviel mij zo goed, dat ik ook daar mijn ei over kwijt wou. Al was dat sporten, en vooral dat start-to-run verhaal, geen gemakkelijk verhaal. Iets met theorie en praktijk en spieren die pap waren. Maar met heel veel training, en na heel veel andere oefeningen, lukte het mij op ongeveer 2 jaar tijd om uiteindelijk toch dat halfuur te lopen. Met heel veel dank aan mijn supergeduldige personal coach.

Dus ja… dat lopen, ik heb daar heel veel moeite voor gedaan om dat te kunnen. En dus blijf ik maar lopen. 😉 Intussen heb ik ook leren genieten van het lopen, en ga ik resoluut voor de lange afstand. Daarvoor heb ik Plan M in het leven geroepen. Start to Marathon zeg maar. Net zoals mijn Start to Run verhaal ook een beetje een verhaal dat een beetje tijd nodig heeft. Maar ooit, ooit, ooit loop ik die marathon!

Intussen heb ik ook het fietsen herontdekt. Herontdekt ja, want met een lichaam van 124kg geraak je niet zo goed tussen zadel en stuur. 40 kilo minder is dat al een heel ander verhaal. Dus ja, ik rijd met de koersvelo, en ik vind dat zalig! Enig minpuntje: banden vervangen, dat kan ik nog altijd niet helemaal zelf. Ook iets met theorie en praktijk.

Enfin, ik dus in iets meer dan een notendop. De rest staat in het lang en het breed op de blog. Want die gedachten, die fladderen wel nog meer kanten uit dan alleen over sport.

Vragen? Opmerkingen? Roept u maar!

Advertentie

10 gedachten over “Over

 1. Ilse

  Hey Sandra, ik herken mijn verhaal in dat van jou! Respect meid. In 2004 was ik het beu om mijn slecht te voelen in mijn vel. Ik vond de kledij niet die ik wilde dragen, had geen conditie meer en besefte dat het eindelijk moest stoppen. Ik ben helemaal in mijn eentje gestart met gezonder te eten, mijn eten af te wegen, caloriën te tellen en dagelijks een dagboek te houden van wat ik at. Met sporten ben ik gewoon in huis begonnen, mat een matje, gewichtjes en een step (ik durfde namelijk niet naar sportcentra, zo’n lage indruk had ik op mezelf. Na een half jaar was ik 21 kg kwijtgespeeld. Een jaar later heb ik mij ingeschreven om een start to run te doen, en datzelfde jaar heb ik een aflossingsmarathon gelopen (mijn stukje van 7,5 kg). Wat een prestatie vond ik dat. Sindsdien ben ik niet meer gestopt met lopen. Ik loop de ten miles mee (voor de 4de keer), de nightrun en vorig jaar ook de eerste havenrun (zaaaalig). Ook voor mij is het niet altijd even gemakkelijk. Vooral nu in het voorjaar heb ik het moeilijk. Gelukkig heb ik een collega die mij meetrekt zodat we in de week 2x tijdens de middagpauze een toerke van 7,5 kg loop en in het weekend trekt mijn man me mee voor een toerke van 11 km. Ik weet intussen na al die jaren dat wanneer de lente binnenkort voelbaar is, ik wel terug meer energie krijg en mij er weer helemaal kan tegenaan gooien. Dan been ik meestal niet meer te houden. Sinds 2004 schommelt mijn gewicht wel, soms tot 10 kg tussen winter en zomer, maar ik heb het nooit mee zover laten komen dat ik echt zwaarlijvig werd, dus elk voorjaar opnieuw is het opnieuw tanden bijten om weer lekker in die zomeroutfit met een of meerdere maatjes minder te geraken 🙂 Ik bewonder jouw verhaal en ik wens je heel veel succes, en als het eens wat minder gaat, dat is maar tijdelijk he. YES YOU (WE) CAN ! groetjes ilse x

  Geliked door 1 persoon

  1. Sandra Berichtauteur

   O wauw Ilse! Jouw verhaal bewijst mij dat het inderdaad gewoon mogelijk is, afvallen en dat maatje minder houden. Ik hoef niet skinny te worden, maar een gewoon gezond gewicht is wel zo fijn. Dat, plus het gevoel dat ik er gewoon eindelijk bij hoor, dat ik ook de dingen kan (en meer zelfs) die iemand anders ook kan! Yes we can zeker! Dank voor je reactie! Groetjes!

   Like

 2. Pingback: Top 20! – @Peter's Blog

 3. CoachBert62

  Wow Sandra, wat een leuk blog en wat een goed verhaal! Ik deed, lang geleden, heel veel aan sport maar het werk, stress en vele jaren later, overgewicht. Ik liep gewoon door en leefde in een soort roes. Tot het moment dat ik dit voorjaar in het ziekenhuis belandde … diabetes. Dit was aan de vooravond van de Coronacrisis en dan plots komt het keihard binnen. Plots behoor je tot een doelgroep. Ik kon bij de pakken neer gaan zitten maar ik kon het ook als een kans zien. Dat laatste heb ik gedaan. Inmiddels weeg ik 95 kg en ben ik 19 kilo afgevallen. Het begon eigenlijk met letten op je eten, inmiddels uitsluitend koolhydraatarm. Doordat je afvalt voel ik me veel fitter en sport ik nu ook dagelijks. Als je mijn blog bezoekt zal je zien wat mij bezighoudt en dat is, door al die jaren heen, toch nog steeds sport gebleven 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Sandra Berichtauteur

   Dankjewel voor je reactie Bert. 🙂
   En keigoed bezig, 19kilo minder is niet niks! Ik kom zeker lezen op je blog, ik ben ook benieuwd naar dat koolhydraatarm eten in combinatie met sport. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 4. CoachBert62

  Dank je Sandra!! Leuk ook dat je ook mijn blog volgt! Sinds ik uit het ziekenhuis ben gekomen eet ik koolhydraatarm. In het begin alleen de wame maaltijden. Geen aardappelen, geen rijst, geen pasta’s, in plaats daarvan veel groeten. Een wereld ging voor mij open.Sinds een tijdje eet ik ook ’s ochtends koolhydraatarm. Ik ben nietr zo’n loper. Ik heb op redelijk niveau gevolleybald in mijn jeugd, toen veel trainingsuren gemaakt, maar daardoor nu wel slechte knieën. Ik fiets tegenwoordig wel heel veel. Verder is mijn jongste zoon bewegingsagoog en mijn dochter personal trainer. Wij hebben hier thuis dus ook een, laat ik zeggen, mini sportschool. Ik doe dus ook, elke dag een half uur, daar allerlei oefeningen. Bevalt prima.

  Like

 5. Pingback: Top 20! - Marathon Running Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s