Spring is in the air!

Heb je het al gevoeld? Buiten, zo ’s morgens, en ’s middags. Het wordt vroeger licht, de vogeltjes beginnen vrolijk te kwinkelieren, en er ‘hangt’ iets in de lucht. Dat ‘iets’, dat is volgens mij de lente. Het kan gewoon niet anders!

2016-02-17 13.38.07

Je voelt het aan alles… je staat kwieker op (ok, een beetje toch), en het feit dat het ’s avonds nu een uurtje langer licht is, maakt een wereld van verschil! Vind ik toch.

Ik heb daarom besloten om dit jaar ten volle van de lente te gaan genieten, om die lente helemaal toe te laten, met alles erop en eraan.
Bij die lente, daar hoort dus ook een klein projectje bij. Het eerste plan was om dagelijks op dezelfde plaats een foto te nemen.  Tijdens mijn middagwandeling. Die middagwandeling, dat is iets wat ik sinds deze week elke dag probeer te doen. Even 10 minuutjes, een kwartiertje gaan rondstappen in de buitenlucht om wat energie op te doen. En tegelijkertijd dus een foto te nemen.

2016-02-17 13.48.58

Probleem was alleen dat ik niet goed wist wat ik met die foto’s zou doen. Om te gaan timelapsen ben ik niet handig genoeg, dus dat plan werd al snel verwezen naar de prullenmand. Maar wat dan? Ja, wat dan?? Terwijl het antwoord gewoon zomaar voor de hand ligt! Bloggen natuurlijk!

2016-02-18 13.20.48

Bij deze dus: vanaf heden post ik elke week een blogje met mijn foto’s van mijn middagwandeling van de afgelopen week. De eerste fotootjes zijn van woensdag en donderdag. Het was koud, maar zonnig, op woensdag. Op donderdag was het nog altijd koud, en minder zonnig. En de natuur heeft blijkbaar momenteel ook even genoeg water gehad. Het wandelpad was helemaal verdronken, helaas.

2016-02-18 13.22.00

Evenwel… die lente, die hangt er toch. Ik voel het aan alles. Het is dat ik niet zo’n geweldige zangstem heb, of ik zou een ‘aireke’ gaan zingen. Het musicalgevoel zeg maar. Al zou dat er dan ook weer heel erg over zijn, ik geef het toe. Maar toch… een huppelpasje, een klein hinkstapje, en het kind in mij kan weer even verder.

2016-02-18 13.28.10

Meer heb ik soms echt niet nodig. Laat die lente dus maar komen, dit jaar ben ik er helemaal klaar voor!

2016-02-17 13.49.12

Advertentie

10 gedachten over “Spring is in the air!

   1. pipsesippi

    Ik kan bevestigen dat hij er is, de lente, ons Roeltje (de steenmarter) is wakker. Tijdens het bekijken van Worldwar Z gisterenavond werd er door mijnheer echtgenootmans efkes iets uit de ijskast gehaald om te drinken, toen hoorde hij hem duidelijk door de spouw lopen. “Sjoe, kom, kom, wat is da zeg…”. “Sjoeke toch, dat is ons Roeltje maar!”. Maar hij bleef reageren als Brad Pitt op de zombies, ik heb hier nog een ganse uiteenzetting over het nut van de steenmarter en het feit dat hij beschermd is moeten houden, gelukkig hebben we geen bijl in huis (of wel?, ik moet dat dringend checken!)… Vanavond kijken we de Sound of Music denk ik 🙂

    Like

 1. Marianne Vanden Eynde

  zalig toch, de lente … mijn favoriet seizoen, de dagen die alsmaar langer worden, de natuur die weer tot leven komt …. mmmmmm laat ze maar komen, ook ik ga er maximaal van genieten ! En die foto’s : leuk initiatief Sandra ! Ik kijk al uit naar de volgende !

  Geliked door 1 persoon

 2. Anita

  O ja, ik voel het ook hoor. Zeker dat langer licht s’avonds, geweldig niet meer in den donker thuis komen!! Laat die energie maar stromen! Woensdag tussen het hectisch gedoe door toch een uurtje met de kids in de speeltuin geweest, ik lekker wat zon opgedaan en zij wat energie!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Spring is in the air! #2 | My thoughts are like butterflies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s