Madeliefje

Duhusss….. trrrrrrommmmmgeroffellllllll ! Ik heb nieuws! Want die knie, awel, die is helemaal genezen verklaard!

Allez ja, helemaal is veel gezegd, want kapot kraakbeen is kapot kraakbeen natuurlijk. Dus als je af en toe een krak hoort…. ’t is mijn knie.
Los daarvan mag ik weer alles doen. Jaja, dat staat er écht: alles! Jaja, ook lopen. Joggen. En dat is een pak van mijn hart, dat het weer mag.

Eigenlijk was ik na het bezoek aan de specialist zo enthousiast, dat ik gelijk dezelfde avond al een toereke wou gaan doen. Een verantwoord toereke hé, met goede schoenen, op zachte ondergrond, en uiteraard niet direct 10 mijl. As if! 😉
Neenee, ik kreeg een mooi schema van een collega om terug te start to runnen. En dus ga ik dat doen. En neen, ik ben nog niet gestart. Want ik had op de terugweg tegenwind, en gezien mijn conditie nog altijd terug in opbouw is, had ik er genoeg van tegen dat ik thuis kwam. Muug dus.

Neemt niet weg dat uitstel natuurlijk geen afstel is. Alleen begin ik nu eigenlijk wat te twijfelen. Of ik dat wel durf. Of mijn knie geen zeer gaat doen. Procastrinatie. Ik ben daar geweldig goed in. Het is ook niet dringend ofzo. Ik weet niet. Want nu het mag en kan, is het ineens heel anders dan toen het niet mocht en kon. Enfin, ik ga er nog eens over nadenken. En intussen de blaadjes van een madeliefje trekken, zoals vroeger: hij houdt van mij, hij houdt niet van mij. Maar dan nu met: ik ga lopen, ik ga niet lopen. Beetje hetzelfde, toch? En genoeg madeliefjes om het te laten uitkomen zoals ik wil… want zo ging dat toch? Alleen nu nog even bedenken welke uitkomst ik écht wil…

Advertentie

4 gedachten over “Madeliefje

 1. djaktief

  Dat het mag is een goed teken. Ik mocht niet van orthopeed maar wel van fysio. Je begrijpt dat ik nog meer madeliefjes nodig had. Ik heb een heel voorzichtig schema en dat gaat goed. Je kent het placebo effect? Zo is er ook nocebo effect. Je relateert ieder mogelijk pijntje en dingetje aan iets. Je voelt wel iets als je loopt en je knie weer gebruikt maar zolang het geen pijn is is er niks aan de hand. Neem je tijd want het is allemaal niet niks zowel mentaal als fysiek. Ik heb ook ervaren dat fietsen een soort spierkorset om de knie opbouwt dat helpt bij de landing van het lopen. Alleen jij kunt voelen hoe ver je lijf en hoofd zijn. Ik duim voor je herstel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Sandra Berichtauteur

   Ik had nog nooit gehoord van het nocebo effect maar het is inderdaad wel herkenbaar. Ik ben overigens nog niet gestart, want ik denk dat mijn knie toch nog iets meer tijd nodig heeft.

   Like

   1. djaktief

    Neem de tijd. Het gaat ook niet lineair vooruit is mijn eigen ervaring. Soms kunnen bepaalde combinaties niet. Bij mij bijv. hardlopen en daarvoor of daarna in de tuin werken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s