En dan lagen we weer op de grond…

En wat hebben we vandaag geleerd?
Ja, wat hebben we vandaag geleerd, letterlijk met vallen en opstaan?
Awel, dat is dat ik best altijd – ook als ik al achteruit gekeken heb en er niets te zien is – maar dus echt altijd mijn hand moet uitsteken om te laten zien dat ik van richting verander als ik aan het fietsen ben.

En we hebben nog iets geleerd, ik niet alleen hoop ik. Dat is dat je op een kruispunt best niet inhaalt, zeker niet als je niet weet wat diegene die voor je fietst gaat doen. Die 30 seconden tot na het kruispunt zullen het ook niet maken zeker?

Want inderdaad ja… het is weer van dadde. Gevallen. Alweer. Nog eens met de fiets, maar dit keer na een botsing met een e-bikester die mij op een kruispunt links voorbij wou, net op het moment dat ik voorrang kreeg van een autobestuurster en links afsloeg. Zij bleef recht, ik zag de grond van wel heel dichtbij. Ik had haar niet gehoord noch gezien, tot ik dus afsloeg.

En die grond, die was weer heel ruw en hem raken heel pijnlijk. Auw dus. Heel veel auw. Dat voelde ik al van toen ik recht krabbelde. Mijn ellenboog was flink aan het bloeden, mijn pols deed zeer, heel mijn hand blauw, en schaafwonden op beide handen. En on top, mijn horloge stuk, scherm gebarsten. Pfff… na de eerste shock werd ik een beetje opgelapt met 2 pleisters (maar gelukkig van het soort met mannekes op, dat verzachtte de pijn al een beetje 😉 ) en fietste verder maar de kortste weg naar huis. Een collega die net op het moment dat ik viel met de wagen passeerde bood aan om mij naar huis te brengen, maar bon… ik wou gewoon zelf naar huis fietsen, om even nog wat te bekomen.

Maar pffff, awoe dus! Want net nu ik terug zo goed bezig was en terug in mijn fietsflow zat, is het dit en zit ik wéér aan de kant. Want met een pijnlijke hand is het lastig remmen, ontdekte ik zomaar vanzelf. En terwijl ik naar huis aan het fietsen was, groeide er op mijn linkerbil aan de zijkant ook een dikke bult. Een soort van ei, maar dan formaat struisvogelei. Pijnlijke zaak. Een bloeduitstorting blijkbaar, zo eentje van het soort wat gemakkelijk meer dan 2 weken nodig heeft om te genezen, wist de dokter mij te vertellen.

Een doktersbezoek later zijn de ellenboog en mijn hand verzorgd, en heb ik een voorschrift mee voor een RX mocht de pols morgen toch nog meer pijn gaat doen. Laat ons evenwel hopen van niet. Mijn knie bleef dit keer gelukkig gespaard. Evengoed toch weer genoeg drama voor 1 dag. Nu een pijnstiller en slapen. Want gelukkig is het ook niet erger dan dit. Maar morgen kom ik mijn zetel niet uit denk ik. 🙂

Advertentie

11 gedachten over “En dan lagen we weer op de grond…

   1. djaktief

    Massage schijnt te helpen evenals drukverband in de afvoer van stoffen die vrijkomen bij het herstel van de hematoom. Het is wel specialistisch. Ik weet dat van mijn gezichtsoperaties en van een vriendin die een motorongeluk heeft gehad. Beterschap nogmaals.

    Like

  1. Sandra Berichtauteur

   Ja, ik ben eigenlijk heel erg geschrokken. Nu een week later ook blij dat het “dit” maar is, ondanks dat er nog altijd een groot ei op mijn been staat en dat been ook nog altijd bont en blauw is.

   Like

  1. Sandra Berichtauteur

   Ja en neen… de bult op mijn bil staat er nog steeds, voor de rest trekt het allemaal wel weg en bij. Afwachten nog even wat die bult gaat doen…

   Like

 1. Anja

  Zoudt gij niet beter een go-cart kopen? Aan de zee in Blankenberge vind ge vast zo eentje te koop met een paardenhoofdje op… want iets van een ezel en 2 x aan eenzelfde steen of zoiets. Enfin ik ga nog een achternoen het beste van mijzelf geven en morgen ga ik tjokkevol zonnecrème postvatten op de wei van GMM. Ik denk wel dat ik met onze witte rossekop rap ieverst in een overdekte tent zal belanden (of in de modder, want mijnheer gaat moshpitten en olifanten koelen zichzelf ook af met modder en nog andere zeveruitleg). Iets met ezels en 30 x aan dezelfde steen of zoiets.

  Geliked door 1 persoon

  1. Sandra Berichtauteur

   Wil ik dan gelijk een co-cart voor 2 personen kopen, dan kunnen we samen het jaagpad onveilig maken.:P
   ’t Zal bakken en braden worden op de GMM vrees ik. Modder zal dan ook een zeldzaam goed zijn, ik heb gelezen dat ze in de mosh geen water meer gaan spuiten omdat mensen dan sneller verbranden. Gulle doet toch ook een wit T-shirt aan? 😉

   Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: Mijn ei | My thoughts are like butterflies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s