Muzieklijstjes by Spotify

Afgelopen week kwam Spotify met het jaaroverzicht. Altijd grappig, dat overzicht. Want ik gebruik Spotify eigenlijk alleen om te wandelen. Om te lopen neem ik mijn i-Pod mee, die gevuld is met muziek voor een paar maanden. Of zoiets toch ongeveer. Spotify wordt dus niet zo frequent gebruikt, want ook niet al mijn wandelingen zijn met muziek.

Maar goed, daar ging het niet over. Spotify en zijn jaaroverzicht, daar ging ik het eens over hebben. Want wat staat er in mijn jaaroverzicht? Heel bizar, maar blijkbaar is Cracker met Low mijn meest beluisterde song. Nu is er op zich niets mis met Low, maar Spotify doet er eigenlijk toch maar zijn goesting mee. Want die Low, die staat in zo van die verzamellijstjes die ik weleens beluister. En op 1 of andere manier wordt dat dan altijd afgespeeld. Geen eigen keuze, wel die van Spotify zelf dus.

Nog meer rare dingen? Niet allemaal, maar toch wel een paar. Na Cracker met Low op nummer 1, volgde Mystery met If you see her. Keimooi nummer trouwens! Kiekenvel inclusief, nog altijd. Nummer 3 is dan weer Glen Hansard en Marketa, if you want me. Tsja. I’m a sucker for some songs, dit is er eentje van. Busted by Spotify zeker? 🙂 Dit is eigenlijk een nummer dat ik niet wil delen, want “van mij”. Check maar eens, ik heb het er denk ik nog nooit over gehad. Maar zo breekbaar mooi. Neem het mij niet kwalijk, maar ik ga nog even luisteren… het heeft ook een bepaalde mood, een mood die ik heel graag op sommige momenten overneem… vandaag is het weer zo’n dag, en neen, ik vertel niet waarom.

En dus 3 minuten 48 verder… door naar nummer 4. Dat is blijkbaar Ordinary Man van Ozzy feat. Elton John, en dat vind ik dan wél weer raar. Niks mis met Elton noch Ozzy, maar ik kan mij niet herinneren dat ik op Spotify een nummer van hen gehoord heb. En nummer 5 is dan weer Mystery, met een nummer uit hetzelfde album dan mijn nummer 2.

Verder geen verrassingen. Want zoals ik al zei: Spotify is voor wandelingen, en bijgevolg pas ik wat ik luister aan aan mijn wandeling en aan het weer. Ha! Geen wonder dus dat Glen Hansard mijn absolute nummer 1-artiest blijkt. Gevolgd door Mystery, R.E.M., Eddie Vedder en Pearl Jam. Wat wel weer heel raar is, dat is dat R.E.M. boven Eddie staat, terwijl ik maar anderhalf album van R.E.M. uit jeugdsentiment beluisterd heb. Vorige week eigenlijk nog. Spotify heeft echt ondoorgrondelijke wegen!

Het is overigens bizar dat er totaal geen melding gemaakt wordt van het onovertroffen Leugenpaleis. Want eerlijk? Dat heb ik wel meermaals beluisterd tijdens mijn wandelingen. Het vrolijkt mij altijd op, en soms heb ik dat wel nodig. Een goede portie Kim De Hert kan dan helemaal mijn dag maken! En voor diegenen die Kim De Hert niet kennen… opzoeken! En doe dan in 1 keer ook maar Jefke De Lathouwer. 😀
Misschien toch niet zo bizar, gezien het niet echt over muziek gaat maar over typetjes. Het was dan ook radio eigenlijk. Maar toch, maar toch… het staat wél op Spotify!

In ieder geval: het was weer efkes plezant om dit overzichtje te zien. Dit jaar kwam het overzicht ook met een soort van moodboard. Blijkbaar is mijn favoriete muzikale stemming expressief en neerslachtig. Ik denk dat Spotify mij toch echt niet zo goed kent. 🙂 Want waar zit de Rick eigenlijk, in al die lijstjes? Ahaaaaaa! Busted, Spotify!
De Rick heeft trouwens een nieuw kerstliedje. Jeps, en ik plak het gewoon hieronder. Neee zeker! Ha! En aha! Het is er gewoon eentje om vrolijk van te worden. Geef mij nog een week, en ik zing het mee! 😉 #Rickmas 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s