Tadaaa! De keuken!

De keuken. Ik had het er al eens over, toen we net onze nieuwe keuken geleverd kregen. Het plan was toen ook simpel: oude kastjes afbreken, nieuwe kastjes en toestellen plaatsen.

Geen idee wat er gebeurde, maar iets met enthousiast, en toch iets grotere plannen dan gewoon kastjes afbreken. Want waarom zouden we ook niet al die oude tegeltjes eruit gooien? Mooi vonden we die toch niet. En wat met al die verspringende sokkels? Houden? Neen, eigenlijk geen zicht. Dus ook hier: weg ermee.


En dan was er ook nog een raam. Een raam wat we al niet vervangen hadden toen we alle andere ramen wél vervingen. Want toen was er al het “dit raam moet weg wegens overbodig”-idee. Dus bon ja… doorbijten dan maar, raam eruit, en dichtmetsen die boel.

Tsja… en dan krijg je natuurlijk een soort van ruwbouw. Alle muren afgekapt tot op de blote steen. De stopcontacten werden aangepast, het was er dan ook het ideale moment voor, en daarna: 3 muren bezetten! Waarna het lastigste stuk kwam: het laten drogen. Dat duurt laaaaaaaaaaaaaaaaaaaang. Nu goed, ik snap het ook wel, want op natte muren kunnen er uiteraard geen kasten gezet worden. Maar wat een verschil al!

Na goed 3 weken waren de muren genoeg uitgedroogd, en kon er – eindelijk 😉 – gestart worden met het opbouwen van de keuken. Tussendoor ook nog even een keukentablet of 2 gaan scoren bij den Brico (nope, niks gesponsord, alles zelf betaald, zelfs zonder Ecocheques, want nét dat blad wat ik koos daarop waren die Ecocheques natuurlijk niet geldig *dubbelzucht*) en nog een blad bijbestellen, want inderdaad ja… net eentje tekort.
Maar uiteindelijk kwam het allemaal wel goed.

En ziedaar, de keuken tot op heden. Alles werkt, ik voel me als een kind in een snoepwinkel. Er moeten nog wat dingen afgewerkt worden, zoals de handvaten die nog moeten geplaatst worden, plintjes die moeten gezet worden, een venstertabletje moet nog gelegd worden, en er moeten nog 2 deurtjes geplaatst worden als de scharniertjes er zijn. Maar toch: wat een weeeeereld van verschil al.
Daarom: tadaaaaaa tadaaaaa tadaaaaaaa! De keuken vandaag, de na zeg maar.

Met hele grote dank aan mijn keukenbouwer, niet alleen voor het bouwen, maar ook voor het tekenen, het meedenken en het afbreken. Ik ben content mannekes, wree content! Want dit is de eerste keer in mijn volwassen leven dat ik een splinternieuwe keuken heb. Hier gaat in de congé olé olé nogal gekookt en gebakken worden ! *insert dikke vette knipoog voor diegenen die mij kennen* 😉

3 gedachten over “Tadaaa! De keuken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s