Bosmarathon, de halve

Het stond al keilang op de planning. Dit jaar moest en zou ik de halve marathon lopen in Buggenhout. Al sloeg de twijfel op een gegeven moment wel toe. Ajaaaaa, anders zou ik toch niet Sandra heten? Want zo’n halve marathon? Kan ik dat wel? Moet ik eerst niet nog wat trainen? Gaat dat wel lukken? En binnen 2 weken, die andere halve marathon? Wat daarmee?
Echt, ik maak mezelf soms écht wel gek. Gelukkig hebben anderen daar geen last van, als ik mezelf gek maak. 😉

Enfin, ik ga het kort houden deze keer. Jeps, ik kan dat! Echtig in techtig! Ik was de laatste. Of wat had je anders verwacht? Ik heb deze halve marathon wel als training gelopen, volgens het 17 minuten lopen + 3 minuten stappen-principe. Maar ik vermoed niet dat dat ‘laatste’ anders zou geweest zijn mocht ik hem niet als training gelopen hebben. Ik ben en blijf gewoon een (erg) trage loper.

Maar… ik liep wél zowaar een nieuw PR. Niet zo moeilijk natuurlijk, als je nog maar 3 halves op je palmares staan hebt, waarvan er eentje 25K in het Harz gebergte en een andere als training op een warme zomerdag om je waterrugzak te testen. En het liep verder ook gewoon vlot. Geen gezeur, geen geklaag. Meer zelfs: hadden ze mij aan de streep gezegd dat ik nog even moest doorlopen, ik had het begot nog gedaan, want er was nog wel wat reserve.

Maar ik ben dus content. En meer moet dat soms niet zijn. Voila!

 

Advertentie

6 gedachten over “Bosmarathon, de halve

 1. djaktief

  Uit ervaring weet ik dat laatste zijn niet echt geweldig voelt. Vaak word je ook geconfronteerd met een bezemwagen of goedbedoelde vragen van vrijwilligers “hoe gaat het?” Maar jij hebt hem gelopen en eindigt dus ver voor allen die niet hebben gelopen. Proficiat met je PR.

  Ik stuur je een link over een Amerikaanse dame die niet in het standaard rolmodel voor hardlopers valt. https://www.google.nl/amp/s/relay.nationalgeographic.com/proxy/distribution/public/amp/adventure/features/adventurers-of-the-year/2018/mirna-valerio-ultramarathon-runner

  Succes met je volgende hm.

  Geliked door 1 persoon

  1. Sandra Berichtauteur

   De dame die meefietste wist eerst niet goed of ze nu wel of niet moest praten. Pas tegen het einde aan hebben we een praatje aangeknoopt. Maar het blijft wel een issue ja, zo laatste lopen…
   Ja, die Amerikaanse dame, daar had ik al van gehoord en al wat van gelezen. Knap!

   Geliked door 1 persoon

   1. djaktief

    Bij mij gaat de hartslag dan al omhoog als ik laatste loop. Soms is mijn man mee en die vraag ik dan om ertussen te gaan rijden zodat ik minder druk ervaar. We mogen gewoon uitlopen zolang de tijd ervoor staat!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s