Dromen

Goed… ik droom de laatste tijd nogal raar, dus ik heb besloten van die dromen te noteren. Een droomblog als het ware, al kan ik het niemand kwalijk nemen als het anders geïnterpreteerd wordt.

Waar droomde ik afgelopen dagen zo over?

 • we gingen fietsen. In groep. Sommigen met een racefiets, anderen met een bakfiets, nog anderen met een gewone fiets. En toen geraakten we elkaar allemaal kwijt. De ene had de fiets achtergelaten in een bar die hij passeerde, ik had mijn fiets een kruispunt vroeger geparkeerd.  Toen ik aan dat kruispunt afdraaide, stond ik plots aan de Ourthe in de Ardennen. In La Roche. Ik moest dan ook nog eens hoognodig plassen (don’t ask!), en dat mocht dan in het café. In dat café stonden er plots allemaal Vlaamssprekende dames rond mij, terwijl al de rest van het volk in dat café Spaans sprak. Ik werd toen wakker, maar het zou mij niet verbaasd hebben mocht ik plots ook in Spanje verzeild geraakt zijn. 😀
 • geen idee waarom, maar een vriend gooide plots zijn jas uit en ging aan het vechten. Achteraf bleek het vechten ook onnodig, en werden de 2 vechtersbazen zowaar beste vrienden.
 • en dan was er nog die nacht toen ik wakker werd met het nieuws. Het lukte mij echter niet om de radio te laten snoozen. Raar. Ik drukte blijkbaar ook altijd op het verkeerde knopje, dat met het licht. Uiteindelijk toch maar eens een oog opengetrokken om het uur te checken. 1u. ’s Nachts. Waarom lag ik dan naar de radio te luisteren? En waarom ging dat ding überhaupt af? Het alarm stond toch nog altijd op 6u? Uiteindelijk lukte het toch het ding het zwijgen op te leggen, en had ik nog een paar heerlijke uurtjes slapen voor de boeg. Alleen vraag ik mij nu achteraf af: was dit echt, of heb ik dit ook weer gedroomd?
 • Ik had ook nog een one night stand. In mijn droom ja, doh! Met iemand die ik vaag ken. Heel vaag. Ik zou begot niet eens weten waarom ik daarmee… enfin. Daarna moest ik met mijn fiets richting werk, maar dat werk zag er anders uit dan ik gewend ben; Ik besloot mijn fiets te parkeren in de schuur ernaast (doh, welke schuur?), en daar stond iemand die mij zei dat ik heel stil moest zijn omdat ze op een geheime missie was en iemand aan het schaduwen was. Misschien moet ik toch wat minder spannende verhalen kijken voor ik ga slapen?
 • Op een nacht kwam ik een gezin tegen die al vertrokken naar den Brallon. Ze kwamen uit een klaslokaal. Maar wij woonden daar ook, want als je de deur doorging, dan kwam je in ons huis terecht. In ieder geval, ze waren gepakt en gezakt, kwestie van op tijd te zijn en plaats te hebben. De vader van het gezin (die ik overigens verder niet kende, nog nooit gezien die familie) wou eerst nog water drinken, waardoor ze hun trein misten. Maar dat was niet erg, want er kwamen er nog. Geen idee trouwens wat ik daarbij kwam doen, want zelf had ik last van een tand waar ik met een druif een stukje uitgebeten had. Net gecheckt, de tand is nog heel. Gelukkig maar. 🙂
 • Het ergste moest dan nog komen: ik heb afgelopen nacht begot mijn Pearl Jam-tickets zo’n beetje weggegeven. Aan alweer een vage kennis. Omdat haar dochter ziek is en zij niet kan gaan. Logisch, toch? Ik had overigens 4 tickets blijkbaar. 2 zitplaatsen naast elkaar, 1 staanplaats, en 1 slechte zitplaats. Allemaal weg. Wel pas weggegeven nadat ik in badjas een boswandeling gedaan had. Geen idee wat het ene met het andere te maken heeft trouwens.

Ik weet het zo allemaal niet goed, met die dromen van mij. Ze zijn allemaal nogal verwarrend, en ik krijg er kop noch staart aan. Ik vind het ook al vreemd dat ik er altijd zoveel van kan herinneren. Er waren trouwens nog dromen, maar sommige dromen zijn té mooi om te delen. 🙂

30005_gelukkig_droom_ik_ook_m

Advertentie

3 gedachten over “Dromen

 1. passipandthedog

  Ah eindelijk eens eentje waar ik geheel professioneel en niet emotioneel op mag reageren…. Sandra neem het van mij aan, uw hersenen zijn een stel klootzakken. Die van mij ook trouwens, die van iedereen.

  Een droom is maar een droom, het is niet meer dan dat, ook al kan je er bij het wakker worden compleet beduusd van zijn. Onze hersenen zijn eigenlijk een soort van regisseurs van het “Echt Antwaarps Theater”… Ze pikken hier en daar iets op, maar weten eigenlijk niet wat ze er mee moeten doen.

  Dromen, dat doe je als je hersenen al zijn uitgerust maar je lichaam nog “perte totale” is. Onze hersenen zijn na zo’n 20 minuutjes rust weer in topconditie. Die motherfuckers plukken en sucken dan deeltjes uit je gedachten om zichzelf te amuseren. Je lichaam heeft immers nog heel wat meer tijd nodig om te rusten en dus slaan de “Motherfuckers of the night” genadeloos toe…

  Dat zorgt soms voor prettige dromen, soms voor nachtmerries. Als je slaapritme verstoord is zal je intenser dromen. Na een stressvolle periode zal je je dus meer dromen herinneren dan ervoor, zeker als je een goede slaper was.

  Dromen zijn nuttig, ze helpen ja oa. om stress en angst te verwerken. Ze zijn echter niet voor interpretatie vatbaar, hebben geen voorspellende kwaliteiten or what so ever. Meestal zijn ze quasi-onrealistisch. Het is dan ook niet de bedoeling dat de je wakker wordt in een droom, maar hey, onze hersens zijn nu eenmaal motherfuckers.

  Het “onderbewustzijn” is een Jungiaans begrip. Na ongeveer 20 jaar in het werkveld heb ik nog geen sluitend bewijs gezien van een “onderbewustzijn”. Ik ben wel redelijk bekend met Jung, ik veronderstel dat Jungianen of mensen die het hebben over “het onderbewustzijn” zonder kwade bedoelingen initiëren op ons instinct. ….

  Ai….

  Ik ben vertrokken he. Kom mij ne pepiter en ne flipboard brengen. Vul de aula. Moeten er absenties genoteerd worden?

  Kan iedereen de tablets, laptops en smartphones uitzetten aub?

  “We beginnen met de amygdala”…

  In het spelletje “Spot the Nerd” heb je gewonnen Sandra!

  Like

  1. Sandra Berichtauteur

   Oh my… ik heb een nerdy vriendin! Niks nieuws onder de zon. 😉
   Bon, je kent mij beter: ik weet dat dromen helemaal niets voorspellen, en ik weet ook dat ze verder niets zeggen. Dat komt door dat nuchtere boerenverstand. Alleen zijn ze de laatste tijd zo raar, dat ik het weleens leuk vond ze te noteren. Waarna ze deze nacht nu abrupt gestopt zijn. Of ik ze toch niet meer kan herinneren. 😉
   Neemt niet weg dat ik het toch wel een raar gegeven vind, dat dromen. Gisteren was het Inception trouwens op Canvas. Ik herken daar wel wat dingen in. 😀

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s