Deze dag vorig jaar…

Kweeniegoe wat het is. Iets met het mooie ochtendlicht, en het zonnetje van de laatste dagen. Om nog te zwijgen van het avondlicht. Gisteren, tijdens het lopen, was er een kweeniehoeschoon ondergaande rode zon. Ik zag ook al lammetjes in de wei. En de ganzen die kwekken er ook maar op los als ze overvliegen. Volgens mij zijn die op plannetjes aan het broeden. Plannetjes als zijnde: eitjes. Hebdem? Pfff… jaja.

Bon… ik weet niet meer welk weer het vorig jaar deze dag was. Wat ik wel nog weet is dat we – en we als in mijn toenmalige collega’s en ik – vorig jaar op deze dag te horen kregen dat er 70 jobs geschrapt zouden worden. Ik had er toen nog geen idee van dat ik 1 van die 70 zou zijn, maar goed… het was toch al een klein bommetje dat viel. En onzekerheid, dat ook. Want wie moest er gaan, en wanneer?

Net vandaag, dag op dag 1 jaar later, organiseerde mijn huidige werkgever ook een infomoment. Ik las de uitnodiging met toch wel iets van een bang hartje, maar het feit dat er een ontbijt aan vooraf ging, stelde mij toch al wel gerust. De setting was dus al iets anders. Het verhaal ook. Ik ben eigenlijk een beetje een klein kind in een snoepwinkel nu. Al werk ik dan voor een kleding- en schoenenketen, snoepjes kunnen ook lekker zijn! Vraag maar aan de collega’s die de snoeppot op de kast ook weten te appreciëren. En die plannen voor de toekomst… wat een verschil met die boodschap van vorig jaar. Of hoe het op een jaar toch kan keren zo in een mensenleven. Van wanhoop naar hoop.

Ah, en mannekes… en van hoop gesproken: het is lente, dat ook! Ik voel het, ik ruik het…  echt waar, de vogeltjes kwekken er ’s morgens ook al vrolijk op los! Ook zij weten het: het wordt een véél mooiere lente dan die van vorig jaar! Als nu de temperatuur ook nog eens meewilt en richting aangename fietstemperaturen gaat, dan ben ik helemaal een gelukkig meisje. 😉spring.jpg

Advertentie

2 gedachten over “Deze dag vorig jaar…

  1. Inge Keersmaekers

    Ben ook blij dat het moeilijke jaar 2017 achter de rug is, dat, ondanks de ijskoude, de eerste narcisjes komen piepen, het zonnetje al wat warmte geeft, mijn zoon volgende week na 6 maanden Nieuw Zeeland terug thuis komt, laat die lente maar komen! Het belooft een mooi 2018 te worden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s