Mijn zwakke plek

Mijn zwakke plek. Ik dacht dat ik die wist te zitten, maar er blijkt toch nog een andere te zijn. (oh nee hé, dan heb ik er dus twee!)

Het zit ‘m zo: vorige week had ik na het uurtje functionele training al wat tegenwerkende buikspieren. Niet alleen na dat uurtje, ook de dagen erna protesteerden ze nog steeds heftig. Al die onnozelheid, dat was toch niet nodig, en zie nu, nu hebben wij pijn. Zoiets. Ook tijdens het lopen was het pijnlijk. Vooral bergaf dan. Raar eigenlijk, hoe alles zo in relatie tot alles staat in zo’n lichaam.

Maar dus vandaag was het weer functionele training. En auw, wat deden die buikspieren tijdens die oefeningen weer zeer. Even planken op een bal? Ja, tuurlijk, doe ik toch wel efkes? Pff. had ik gedacht. Het ziet er allemaal altijd zo simpel en gemakkelijk uit als de coach het doet. Complete spierbeheersing. En dan mag je zelf, en lig je daar te wankelen en te botsen op die bal dat het geen naam heeft.

Naar best vermogen dus maar. Met armen die net niet van die bal afschuiven, want ja… dat zweet, dat gutste zowat in beken van mij af. En dan die buikspieren… oefff zeg! Ik heb ze, en dat heb ik geweten ook. En dan nog iets: rood, ik zie dat graag. Maar waarom ik dan persé in mijn gezicht ook zo knalrood moet kleuren, dat is mij een compleet raadsel.

Enfin, en als je dan denkt dat je er vanaf bent: tot slot nog een minuutje buikspieren. Een minuutje, dat is niet lang. Echt niet. Enfin, dat is relatief. Toen ik net startte met lopen vond ik een minuut tergend lang. Nu is een minuut als ik aan het lopen ben zo om. Dat gevoel heb ik dus nu met die buikspieroefeningen. Zo’n minuut, dat blijft maar duren. En zeer! Zeer! Maar echt hé! Mijn buikspieren zijn de minst getrainde spieren in mijn lichaam vrees ik. Dus bon, dat zal moeten veranderen. Tegen nieuwjaar kan ik al buikspieren hebben die in betere vorm zijn. En buikspieren, dat is voor alles goed. Naar het schijnt. Toch? Dus komaan! Wie doet er nog een plankske met mij mee?

why we plank

Advertentie

Een gedachte over “Mijn zwakke plek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s