Bloemig 3-luik – of niet?

Een tijd terug, in de vakantie, waren wij in Duitsland in het Harz-gebergte, samen met wat vrienden. In het Harz-gebergte, daar ligt de Teufelsmauer. Die muur die de Duivel wilde bouwen om zo een deel van de aarde te kunnen bezitten. De deal met God was dat alles wat hij op 1 nacht tijd achter die muur had, van hem zou zijn. Echter, een boerin op weg naar de markt struikelde, waardoor de haan die ze bij zich had ging kraaien. De Duivel dacht dat het ochtend was en dat hij de weddenschap verloren had, nam een steen en gooide die tegen de muur aan. De resten van die muur, daar zijn wij dus over gaan wandelen. Nu ja, wandelen. Klauteren en klimmen over rotsen eigenlijk. Met een korte tussenpauze in Blankenburg. Daar stonden wat mooie bloemetjes, waardoor ik in de verleiding kwam om op het gras te gaan liggen om wat fotootjes te nemen. Iemand vroeg of dat wel mocht, op het gras lopen, laat staan erop liggen, maar ik heb écht geen grassprietje kwaad gedaan. En het waren mooie bloemekes, zie maar..

En dan lig je daar, in de graskant, en dan zit er opeens iemand met zo’n beest van een fototoestel naast jou, en dan krijg je dit…

Achteraf bleek het een soort van 3-luik te zijn. Zoiets als Falco met zijn Jeanny, maar toch anders, en minder luguber. Want deze foto bleek er ook nog te zijn…  en zie, die schaduw daar rechts van mij op het weggetje? Dat is die van hierboven hé!

P1040340.JPG

Moraal van het verhaal? Ga nooit zomaar bij de bloemekes liggen. Nee, meer moraal is er niet. Sorry. Ik had gewoon een opstapje nodig richting Falco. Al is dat een compleet van de pot gerukte link. En ook weer niet. Want het hoorde gewoon allemaal blij dat mooie lange weekend.

Dus ja, wat die Falco met Jeanny betreft. Ik ben er eens ingedoken, maar het is mij nog altijd niet helemaal duidelijk. Ik kreeg mee dat het een 3-luik is, maar intussen heb ik al 5 liedjes over Jeanny gevonden.
In ieder geval: “Es ist alles klar wie’s immer war”.

 

 

 

Advertentie

Een gedachte over “Bloemig 3-luik – of niet?

  1. Pingback: 2017 -> 2018 | My thoughts are like butterflies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s