Een ritje door de stad

Hey! Ja, u daar, jonge hipster man met het slim-fit hemd, de opgerolde broek, en de haren mooi in de plooi, op de e-bakfiets.

Ik snap dat ik, op mijn gewone stadsfiets en in sportbroek en -shirt, moest voorbij gereden worden. Echter, dat er op dat moment nogal wat tegenliggers waren, daar op dat dubbelzijdig fietspad in de stad, dat kon u achter mijn brede rug waarschijnlijk niet vermoeden. U reed mij evenwel toch voorbij, met bijna een fietskettingbotsing tot gevolg. En dat allemaal om aan het volgende verkeerslicht ook te moeten stoppen.

Ik besloot om even in uw wiel mee te fietsen. Ja, ik kan dat. Ik kan perfect aanhaken, en zo mee genieten van uw elektrische aandrijving. En ja, ik zag best dat u dat irriteerde. Misschien is het ook wel lastig, te weten dat u écht niet sneller meer kan dan de 25km/u die uw elektrische aandrijving aanlevert, en dat er dan zo’n halfgare griet op een gewone fiets gewoon even meegaat in uw flow. Zelfs op de brug ja, waar ik u, toen u omkeek, écht “bye bye” zag denken. Helaas. Dat tandje kon ik echt nog wel bijsteken, om u ook daar te kunnen bijhouden.

De verleiding was ook groot om u op uw beurt weer voorbij te fietsen. Maar ik deed het niet. Niet omdat uw aftershave zo lekker rook trouwens. Ik vermoed dat iets minder ook wel voldoende zou geweest zijn. Ik was er in ieder geval niet wild van.
Maar dat u een keer of 10 achterom kijkt op een traject van ongeveer 3 kilometer, om toch maar te kijken of u mij al kwijt bent… tsja. Ik kan er ook niet aan doen dat ik dezelfde richting uit moest natuurlijk.

Echter, dat u op de duur uw toevlucht moest nemen tot door het rode licht rijden… dat is gewoon mega-gevaarlijk! Doe dat dus toch maar niet meer. Ook niet als er in die bakfiets geen kinderen zitten neen. Een beetje competitie zo onderweg is wel prettig, maar ongelukken hoeven er daarvoor niet te gebeuren. Veel winst leverde het u trouwens niet op, want even verder… inderdaad, zat die lastige toch weer in uw wiel.

Ik vond het anders wel een leuk ritje. Misschien moeten we dat nog een keertje doen. Maar spreken we dan af dat u uw e-bike thuis laat en ook met de gewone fiets komt? Misschien kan u dan die rare madam er wél af fietsen! Tenzij zij dan beslist om met haar racefiets te komen…

Some days I’m like Sean Kelly
Some days I’m David Byrne
Pedaling through Dublin
Or Portland Oregon
Mic Christopher in dreadlocks
Donal Lunny and Olwen Fouere
Cycling through the city
Waving to them all there

(c) Luka Bloom, The Ride

 

Advertentie

3 gedachten over “Een ritje door de stad

  1. Inge Keersmaekers

    Super Sandra, ik zie het fietstafereel zo voor mij! Dank je wel voor die glimlach en blijf ons je verhalen vertellen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s