Restart week #6

Week 6 al van mijn Restart. En zeggen dat ik in het begin zo opkeek tegen die eerste 3 weken. Intussen hebben we al het dubbele achter de rug. Niet dat het allemaal even smooth ging, hier en daar zat er al weleens een hobbeltje …. hey, een paasei… op de weg maar al bij al… ja, ik blijf nog altijd doorgaan.

Dus ja, week 6 al. Wegens een logistiek probleem, zie ook eerder de scooter die stuk ging, geraakte ik vandaag niet op de afspraak met de coach. Jammer. Echter, geen potten gebroken, want ik ging uiteraard wél op mijn eigen weegschaal thuis.
Dat die niet de gedetailleerde gegevens meegeeft die ik bij de coach wél krijg, is jammer maar helaas. Er moest deze week ook echt wel iets af zijn, want 3 weken status quo, daar zou ik denk ik toch de rietepetiete van krijgen. En van die rietepetiete, daar komt miserie van. Ken jezelf heet dat. Iets met dat cirkeltje dat zegt: ah, ik val niet af? Awel, ik zal dan nog een koekje eten. Of een stukje cake. Of kaas. Van die lekkere. Van die hele lekkere. Glas wijn erbij? 2 misschien ook?

Jeps… zo had het kunnen gaan. Maar zo ging het toch niet helemaal. En gelukkig maar, want vanochtend gaf mijn weegschaal toch mooi een kilo minder aan. Dat maakt dat ik nu toch op -8 kilo in totaal zit.
Merk ik dat? Ja… ik merk dat in T-shirts, ik merk dat in blouses, ik merk dat aan mijn jassen waar ik plots in lijk te verdrinken. Echtgenootmans vroeg daarstraks met welke jas ik gefietst had, want het fietsjasje hing nog in de keuken. Ja nu… toen ik hem dus dat waterdichtje jasje dat ik gekocht had om te fietsen op zeiknatte dagen zoals vandaag toonde, kreeg hij paasei-zo-na de slappe lach. Tsss. En zeggen dat het maar net gepast was toen ik het kocht, amper een paar maanden terug, zo in januari. Nu lijkt het wel een zeil. Wat dan wel weer toepasselijk is, want het is eigenlijk een zeiljasje. Maar waterdicht ja, dat wel. Het water loopt er gewoon af. Maar bon ja… te groot, dat dus ook. Zucht. Zo is het altijd wel wat zeker?
Aja, en de bovenkant valt dan wel vlotjes af… er zijn toch regionen waar er weinig (geen?) verlies op te tekenen valt. Zit die jeans losser? Mwoah… misschien iets, maar toch niet echt geweldig veel. Dus ja… buik en billen, daar mag het nu toch ook weleens gaan beginnen wegsmelten.

Ik ga dus in ieder geval door. Ik ben amper 100 gram verwijderd van dat nieuwe tiental. Jawel, dat tiental dat ik al in geen 20 jaar meer gezien heb, dat zit er nu toch echt aan te komen. Ik hoop stiekem het morgen al op de weegschaal te zien verschijnen! Dat gaat keiplezant zijn, aan wat nieuwe cijferkes beginnen! Jihaacelebrate tiny victory

Advertentie

Een gedachte over “Restart week #6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s