Shin splints

Shin splints! Voila! Het hoge woord is eruit, het is dus een scheenbeenvliesontsteking. Hoeveel Scrabble-waarde heeft dat eigenlijk, dat woord?
Enfin, in ieder geval… de specialist duwde met zijn duim op mijn scheenbeen en ik zat zowat tegen het plafond. Idem voor het andere been. Ik voel het tenandere nog. Zeer zeg!

Maar er is goed nieuws. Ik hoef niet te stoppen met lopen, én er zou ook iets aan kunnen gedaan worden! Want ja, zo’n scheenbeenvliesontsteking, dat heeft dus een oorzaak. En die oorzaak die lijkt duidelijk te zijn. Voor de dokter toch. En neehee, dit keer werd er nu eens niet over dat gewicht gekickt, daar ligt het dus niet aan. Pak van mijn hart.
Waar het dan wel aan ligt? Ik draai blijkbaar mijn voeten iets naar buiten bij het lopen, bij het neerkomen, en mijn schoenen kunnen dat nooit genoeg corrigeren. Daardoor krijgen mijn scheenbenen té grote schokken, en gaan ze protesteren. En ontsteken.
Gelukkig kan dat naar buiten klikken bij het neerkomen van de voet gecorrigeerd worden. Met sportzooltjes. En die zijn nu dus in bestelling.
Nu ik er trouwens op let: ik doe dat nog, mijn voeten naar buiten draaien. Als ik stilsta ga ik al gemakkelijk op de zijkant van mijn voeten staan. Ik probeer er nu op te letten van dat niet meer te doen. Al is dat wel een lastige, ik doe het constant onbewust.

Het nog betere nieuws is: ik mag gewoon blijven doorlopen. Al is er niet veel lopen aan met pijn. Dat weet zo’n specialist natuurlijk ook wel. Maar bon, geen reden tot stoppen, integendeel eigenlijk, dus ik probeer door te gaan.
Nu nog even aftellen tot wanneer de zooltjes klaar zijn, en dan kan ik helemaal aan dat herstel beginnen. Herstel en wederopbouw, dat ook. Want ik maak mij geen illusies, die conditie die er een paar weken terug was, die zal al wel stevig gedaald zijn. Maar ik ga ervoor. Ik wil, ik moet, en ik zal. Eind maart wil ik terug gelanceerd zijn. Net op tijd om er een mooi, en hopelijk verder blessurevrij, seizoen van te maken! Dus jaaaaaaaaaaaaaaa…. ik ben back in loopbusiness, laat die mooie runs maar komen! (binnen een paar weken dan toch 😉 )

snoopy stubborn feet.jpg

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s