Een plan!

Lap! ’t Is weer zover! Het was eigenlijk gewoon wachten tot het weer zover zou zijn, want dat het chronisch is, daar was ik al achter.

De scheenbenen dus. Die doen weer zeer. Eerst een beetje zeurend, nu vooral stevig prikkend. Een bummer. Dat ook. Ik was nu eigenlijk goed op dreef, in opbouw naar die 10 mijl én meer (deadline augustus!), en nu kan ik alweer niet meer lopen. Ik dacht dus afgelopen weekend van dan maar voor een plan B te gaan. Een plan B als in: wandelen. Wandelen als in wandelen-wandelen. Ik heb gewandel-wandeld. Als in zaterdag 6km/u, en als in zondag 6,5km/u. Volgens mij kan ik ook 7km/u maar helaas… ik heb ondervonden dat ook bij goed doorstappen de scheenbenen niet blij zijn. Understatement trouwens, dat niet blij zijn. Ze zijn ronduit sjagrijnig vermoed ik, ze willen niet meer communiceren. Ze zenden enkel nog pijnsignalen uit. Overigens… kan iemand mij nu eigenlijk eens vertellen hoe dat komt dat ALLEBEI die schenen TEGELIJKERTIJD gaan zeuren? Ik bedoel maar: als een knie pijn doet, dan is dat 1 knie. Geen 2 meestal. Maar die scheenbenen, communicerende vaten zijn het blijkbaar. Ik snapdanie!

Gisteren was het dan weer trainingsavond, en tegen beter weten in probeerde ik het toch. Een kilometertje flink doorstappen. Om al na net geen kilometer al te beseffen dat het gewoon niet ging. Pijn. Veel teveel pijn. Het stappen werd dus sleffen, en stretchen. Wat ook weer pijnlijk was, maar wat nadien wel opluchting bracht, want daarna ging het weer beter. Maar toch… het huilen stond mij nader dan het lachen. Kijken naar al diegenen die wél kunnen en mogen lopen bracht ook geen zoden aan de dijk, want daar werd ik alleen maar jaloers van. En reken maar dat ik best wel een jaloerse bitch kan zijn. Zij wel, ik niet. Het is echt, Calimero-gewijs, niet eerlijk! Ik zou trouwens een heel goede Calimero ‘ik ben klein en jij bent groot en dat is niet eerlijk’ zijn. Enfin… uiteindelijk toch een 6-tal kilometer uitgestapt, niet geheel pijnloos. Ik weet niet of ik daarmee nu zo goed bezig ben. Niet vermoed ik . Maar wat moet ik dan? Een blik naar buiten leert mij dat fietsen ook niet echt een optie is. Regen én kou. Nee, dat wordt ‘m dus ook niet. Maar ik moet wél iets doen, of ik ga de muren omhoog. Dat, plus dat ik toch ook wel bang ben om die zo moeizaam opgebouwde conditie weer naar beneden te zien gaan. Want ik vermoed dat het sneller afbouwt dan dat het opbouwt.

De redding zit in het fitnessabonnement van zoonlief. Want dat mag ik ook gebruiken. Ik ga dus maar van moed samenrapen doen, en richting fitness trekken. Want daar hebben ze crosstrainers. En hometrainers. En steps. En dat heb ik allemaal thuis niet. De loopband ga ik voorlopig toch proberen te vermijden, maar al de rest ga ik écht wel proberen. Hopelijk is het maar voor ‘even’. Even doorbijten, even trainen in een binnenomgeving, en hopelijk heel binnenkort weer pijnvrij de natuur in.

Zo.. dit gezegd zijnde kan ik mij nu gaan focussen op het Valentijnsgedoe waar ik de laatste dagen mee rond de oren gekletst wordt. I’ll be back! 😀

snoopy valentine.jpg

Advertenties

7 gedachten over “Een plan!

 1. Peter De Groof

  Denk zeker eens goed na over de oorzaak … Is schoeisel nog OK ? Scheenbeen = typisch overbelasting, ben je bruusk méér/sneller gaan trainen ? Pijn aan scheenbeen kan ook maskeren dat kuitspieren het niet “trekken” … Doe je voldoende core stability ? Laat maar weten als je advies wil 🙂 Misschien ben je er niet voor in de mood, nu 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Sandra Berichtauteur

   Hey Peter, ja, schoeisel is nog ok. Ik wissel 3 paar af, en ze zijn nog recent. Ook niet méér getraind, of sneller – die les had ik een paar maanden terug al geleerd. En neen, de core stability ligt wat te verstoffen vrees ik. Laat maar komen dat advies, ik ben intussen over de grootste teleurstelling wel heen denk ik. Intussen ook wel een afspraak bij een specialist gemaakt. (en ik heb een nieuwe tube Voltaren… het betert al, ik voel het! 😉 )

   Liked by 1 persoon

 2. Pingback: Valentijn anno 2017 | My thoughts are like butterflies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s