Lentekriebels

Gisteren passeerde ik langs een strand. Er was plaats. Plaats om een strandstoel te zetten of om een handdoek te leggen, plaats om wat te gaan genieten van zon en zand en toestanden. Een nuchtere opmerking van een vriend later “Sandra, je handdoek gaat wel nat worden op dat nat zand”, spatte de zomerdroom alweer uit elkaar.
Los daarvan ben ik niet het zon-strand-zee-type, maar dat weet natuurlijk ook verder niemand.

Bon, maar waar ik eigenlijk naartoe wou… vanochtend in de eerste plaats met de fiets naar het werk eigenlijk. En daardoor (ik ga er geraken zene, daar waar ik het uiteindelijk over wil hebben, écht! Blijf gewoon lezen, dit zijn cliffhangers, daar moet je gewoon even door!) dus… en daardoor zette ik mijn fiets buiten! Aha! Dat was een onverwachte hé! Maar zonder fiets kan ik nu eenmaal niet naar het werk, dat trapt wat lastig.  Maar dus, doordat ik mijn fiets buitenzette (we zijn er bijna, jaja, nog even doorlezen!) hoorde ik het ineens. Plotsklaps zoals men zegt. Tout à coup, en Français. En nu begeef ik mij op glad ijs: auf einmal in het Duits. Toch?
Maar waar was ik? Aja… bij dat ik iets hoorde. Zo ineens. Enzovoort. Ik ga dat niet herhalen. Neenee. Maar wat hoorde ik nu? *tromgeroffel* en laat die spanning nog maar wat stijgen. Jaja, ik snap het, je hebt niet de hele dag de tijd om hier te blijven lezen. OK, ik gooi het dus in de groep! Ik hoorde… vogeltjes! Tadaaaa! Vogeltjes die in de haag zaten de tsjielpen. Meer zelfs, het klonk als heel blij tsjielpende vogeltjes! Want die vogeltjes, die voelen dat ook! Dat gevoel wat ik gisteren had, daar aan dat strand…

LENTE! LENTE! LENTE!

Jaja, de lente komt eraan! Ik voelde het al eerder, maar nu is het toch écht helemaal! Echt waar, echtig in techtig! Ze zeggen wel dat het nog 45 dagen tot de lente is, maar die “ze”, die moet je niet altijd geloven. Neeni. ’t Is lente! Het zonnetje schijnt! De vogeltjes fluiten! De vlinders fladderen! Of neen, dat laatste niet. Of misschien wel. Twijfelgevalletje. Allez bon, ik vond het in ieder geval wel gerechtvaardigd om vandaag eens zot te doen. En dus reed ik zonder handschoenen naar het werk! Echt waar! Ik vond het kei-gewaagd! Maar koude handen, dat wel. Het is een koude lente dit jaar. Niettemin, ik herhaal het nog eens, mocht je de boodschap gemist hebben: het is lente! Echt!

lente

 

 

 

Advertenties

4 gedachten over “Lentekriebels

 1. pipsesippi

  Sandra: afprinten, buiten bij de haag gaan staan, theatraal gezicht en dito stem opzetten en voorlezen:

  @vogeltjesinsandrahaarhaag

  Beste Fladderaars,

  Ziet ge nu wat ge gedaan hebt? Ge moet fier zijn zenne mannen! Dat arme kind zo van haar melk brengen met ulle getwieter. Hoe is dan nu mogelijk? Stoute vogeltjes zijde gelle!

  Nu peist da joenk dat het al lente is. Dat is nie meer plezant he mannen? Had ge niet beter eerst eens nagedacht voor dat ge begon te tsjirpen gelijk de paashaas was in aantocht? Heel de Sandra heuren biologischen regulateur ontregeld…

  En ik kan het weten he, ik was ook met de velo, ik zit nog te druppen as we speak. Neeje mannekes, neeje. Het is nog niet gedaan met de winter, houd ulle winterpluimkes nog maar efkes aan!

  Allez kom, ’t is goe voor ene keer, maakt dat ge hier zijt. Hier in onzen hof krijgt ge nog wintereten. Ge zult het nodig hebben met die vriesnachten die op komst zijn.

  De mensen hunne kop zo zot maken! Nozems!

  Groetjes,

  Moeder natuur met slijk aan heur voeten (en 2 paar sokken)

  Zo Sandra, als ze nog eens een losse flodder lossen, stuur ze dan maar naar hier. Hier is ’t nog winter, binnen en buiten (goedgekeurd door de Frank). 😉

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s