Blue Monday

Blijkbaar was het vandaag Blue Monday. De derde maandag van januari zou de meest deprimerende dag van het jaar zijn, volgens 1 of andere (voor mij veel te ingewikkelde) wiskundige formule. Maar het zou ook een verzinsel van 1 of ander reclamebureau voor een reisbureau zijn, om mooie zomerse reizen te verkopen.
Wat het ook moge zijn, het klinkt wel mooi, Blue Monday. Dat vond New Order zoveel jaar terug ook al.

Nu, die Blue Monday…. iedereen had het er alsmaar over, en de kranten besteedden er heelder pagina’s aan. Dus ja, ik ging er weleens in mee. Maandagen, en dan zeker van die sombere, donkere maandagen in januari, die vragen daar ook gewoon om. Dat, in combinatie met wat te weinig slaap in het weekend ervoor, dat is sowieso een bom onder elk goed humeur. Mijn collega’s waren er altijd heel blij mee. Not! 😉
Maar vandaag gingen ze mij niet liggen hebben. Ik was helemaal uitgeslapen en ik besloot alle deprimerende berichten te negeren. Is er iets over geschreven? Geen idee, ik heb vandaag geen krant gezien! En wat niet weet, niet deert. Ha! Valkuilen, en hoe ze te ontwijken! Tadaaaa!

Nu ja goed, intussen zitten we er toch maar schoon mee, met die Blue Monday. Dus wat ermee gedaan? Ik besloot dat een gehypte dag vroeg om eens mee te gaan in een andere hype. The XX-hype. Die hype die waait de laatste dagen nogal door het medialandschap. Nieuwe song, nieuwe CD, een showcase in Antwerpen, reclame op TV… er is niet naast te kijken.

Nu, eerlijk… ik kende The XX niet zo geweldig goed. Ja, ik herken uiteraard hier en daar wel een liedje als het op de radio gespeeld wordt. Maar echt kennen niet. Dus ik besloot mij er vanavond eens in te verdiepen. Even. Een paar liedjes. Tijdens het opruimen. Tijdens het was plooien. Even ja. Intussen zijn we toch een goede 3u verder, en ik ben nog altijd aan het luisteren. Het hééft iets, maar ik kan er de vinger niet goed opleggen. Weemoed, dat in ieder geval. Het is niet de meest vrolijke muziek, maar ik kan niet zeggen dat het mij naar beneden trekt. Al zal het dat op een ander moment, als ik er meer ontvankelijk voor ben, misschien wél doen. Maar nu dus niet. Neehee, nu niet. Nu vind ik het gewoon mooi.

En als het mooi is, moet het gedeeld worden. Het mooiste nummer dat ik vandaag tegenkwam is “Angels”. Zooo breekbaar mooi. Echt! Gewoon de ogen sluiten, en luisteren. Zo mooi kan een Blue Monday namelijk ook zijn! 🙂

 

Advertentie

2 gedachten over “Blue Monday

  1. Hannah H.

    waauuww, wat een super mooi nummer! ik kende the xx ook alleen maar qua naam maar wat een schitterend en breekbaar nummer. Zit hier met kippevel en tranen in mn ogen, dat is toch wel heel erg lang geleden..

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s