Marcel en Oscar

Vandaag kwamen mijn pubers terug van scoutskamp. 10 dagen hebben ze ergens in de Ardennen op een wei gekampeerd. Het doet hen goed, vind ik. Ze komen telkens bruingebrand en vol nieuwe indrukken terug thuis.

Goed… waar ik het eigenlijk over wou hebben, dat zijn de ‘extraatjes’ die mee naar huis kwamen. Marcel en Oscar heten ze, die extraatjes. En het zijn vriendjes van de dochter. Vriendjes met een pelsje aan. Cavia’s. Heel trots kwam ze met het kooitje in haar handen op ons afgestapt. De cavia’s waren een cadeautje van de leiding voor op kamp, en ze had ze op die 10 dagen tam gemaakt. Maar ja… kamp gedaan, nu werd er natuurlijk een pleeggezin gezocht voor Marcel en Oscar. Dochterlief was kandidate, uiteraard, maar er was ook nog een plan B.

Voor dat plan B in werking trad, moest plan A uiteraard nog ontvouwd worden. Plan A bestond er simpelweg in mama en papa om te kopen. Met de belofte alle dagen de afwasmachine leeg te maken en ALLES te doen wat wij vragen. ALLES! Goh… veelbelovend wel, maar ik geloof er eigenlijk niet zoveel van.  Maar ja… tegen zoveel overmacht kunnen wij niet op. En nog geen 2 minuten later stond er een kooi met 2 cavia’s in de koffer van onze auto.

Nu… er zouden hier helemaal geen dieren komen. Intussen hebben we toch al 3 nijnen, 3 kippen (waarvan er eentje vanavond blijkbaar het hazenpad gekozen heeft, benieuwd of die morgen nog terugkomt), en nu dus ook 2 cavia’s. Zucht. Ik ben toch ook zo’n watje. Morgen dus maar eens behuizing zoeken voor Marcel en Oscar. Nog even, en we hebben een halve zoo.

Dus ja.. maak kennis met onze nieuwe bewoners: Links Marcel, en rechts Oscar. Het meisje is 2 keer dezelfde. 😉

2016-08-13 21.04.24 2016-08-13 21.03.42

 

Advertentie

7 gedachten over “Marcel en Oscar

 1. pipsesippi

  Ik ben niet van de beesten in een kooi… ik ben voor vrijheid, ook van beesten… Maar kom, als ik van u was zou ik alvast een bordje met “Pairi Daiza II” op den oprit zetten. Ik wacht op het eerste poezen- of hondenbericht. Ik denk dat dit niet lang meer gaat duren.
  Tot daar uw pedagogisch concept :-))))

  En zeg nu zelf, wat is er cooler dan een dikke rosse kater die Elvis eet. Tara, lees je mee? Ja toch he…. (Euh en laat die kooi toch maar dicht, wil gene ambras met uw ma.)

  Ik weet het Sandra, ik ben een pedagogische ramp, maar zo’n cavia”s dat volstaat nog bijlange niet voor je kwalificatie als zoo hoor. Een steenmarter (jaja, hij woont hier nog) daar kan je pas mee uitpakken!!! Of een alpaca, hoe schattig is me dat??? Minstens 2… Ge hebt er de plek voor.

  Wij ook… maar ik krijg ze hier ook niet overtuigd. Of geitjes, keigoeie grasmachines….

  We hebben ook een bull terriër te huur, minstens voor een maand, volledig gratis, ge krijgt er voer bij. Zo kunt ge eens uittesten of dat iets voor u is. Sporten moet ge er wel mee, dat is een energiebom (als hij niet in de zon ligt te bakken natuurlijk). Hij is heel lief, zo lief dat de kans heel groot is dat ik hem na een half uur al terug kom halen.

  Is die afwasmachine al ingeladen Tara?

  Like

  1. Sandra Berichtauteur

   Kooi? Die cavia’s hebben een hele paalwoning ter beschikking gekregen! En neen, voor andere gedierte is er geen plaats meer. Ook niet voor die coole rosse kater. Ik ben allergisch hé! Ha! Beste excuus ever! (er wordt intussen nu al wel geblazen voor dat afwasmachien, hoe zou je zelf zijn, zo een goede week verder? 😉 )

   Like

   1. pipsesippi

    Dan moet ge een aapke nemen en dat trainen om ’t afwasmachien in en uit te laden. Aapkes zijn ook cool.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s