De ooievaar

Wij verhuisden, maar onze diertjes natuurlijk ook. Behalve de visjes dan, want in de tuin van ons nieuwe huis is (nog) geen vijver. Je kan die visjes natuurlijk ook niet zo lang in afwachting op het droge in het gras laten spartelen. Hoewel, als het nog wat regent…

Enfin, de kipjes en de Vlaamse Reuzen, die zijn wel mee verhuisd. Voor hen moet het voelen als van een ieniemienie appartementje naar een ruime luxe-villa gaan, zoveel plaats hebben ze hier nu.

Het enige probP1040202.JPGleem was dat we 1 mannetjeskonijn, ons Willemke, toch apart van de 2 anderen moesten houden. Apart, omdat hij anders zou vechten met het andere (gecastreerde) konijn, en dat hij met het vrouwtjeskonijn wel andere dingen zou doen. En konijnenbabietjes, die hebben we al een keer gehad, en al onze vrienden zijn nu al voorzien van Vlaamse Reusjes, dus dat is zeker geen optie.

P1040205.JPGDaar bovenop kregen we ook nog een kleine kip cadeau. Een hevig kippeke ook. Het had iets van een youngster vol branie die bij 2 oude rotten terecht kwam. En maar van hier naar daar springen, en de andere kippen maar uitdagen. En op de duur… zat ze in een ander kot. Oeps…. die kon dus nog vliegen! Wij daar achteraan. Alleen liet ze zich niet zomaar vangen. Ze kon niet alleen over de draad, ze kon er ook gewoon door! Maar op de duur hadden we haar, gelukkig, toch te stekken. Vandaag is het toch al veel minder met al die branie. Al gaat ze nog altijd wel lopen als we in de buurt komen.

P1040206.JPGDe nijnen dan. We dachten dat we het goed opgelost hadden. Turbo en Flavie apart, en Willemke bij de kippen. Tot vanochtend. Turbo – we hebben hem niet voor niks Turbo genoemd peinsek – zat los in de tuin. Niet dat dat een groot probleem is, hij kan hier niet weg, maar toch.. hoe kwam hij daar? We zagen geen gat in het hek, hij had ook niet gegraven. Tot op heden blijft het een raadsel. Benieuwd wat dat morgenochtend geeft.

Niet alleen Turbo zag een mogelijkheid te ‘ontsnappen’. Ook Flavie zag kansen, alleen niet de goede. Vinden wij toch. Zij ziet het vast anders. Zij ‘ontsnapte’ naar het hok waar ze absoluut niet mocht komen, bij Willemke! Tegen dat wij het gezien hadden, had Willemke natuurlijk ook al zijn kans gezien. Een vluggertje, dat is dus echt in een wip gebeurd. Maar echt een wip! Dedju! Nu toch maar hopen dat het niet gepakt heeft, anders zitten we hier binnen een paar weken weer met een hoop ieniemienie-nijntjes!

Toen ik gisteren die ooievaars hier zag vliegen, had ik al het vermoeden dat er miserie van zou komen! Ik houd dan alle deuren en ramen potdicht, zien die beesten elders weer mogelijkheden. Niettemin hoop ik toch dat het deze keer losse flodders waren. Vorige keer hadden we 11 (ELF!) van die konijntjes. Wanneer trekken die ooievaars weer naar warmere oorden?

Advertentie

4 gedachten over “De ooievaar

 1. pipsesippi

  Wat de ooievaars betreft… tijdens jaar 1 van het ooievaarpsrogramma had dan ouwe een karrewiel (als nest) op zijn dak laten installeren, tijdens jaar 2 werd dat karrewiel verwijderd wegens klachten van in de straat gelegen koikwekerij en ook omdat die ooievaars onze Figo (de grootste Tibetaanse terriër ever) via scheervlucht aanvielen en hij daardoor uit “pure eureusse” de konijnen van de buren heeft onthoofd. Tja…
  Laten we kort besluiten dat de verzekering is moeten tussenkomen en dat onze konijnen de helaasheid der dingen zijn ingegaan.
  (Ge beseft ondertussen toch wel dat ge op 3 straten van den oude woont?)

  De ooievaars krijgen genoeg eten aan de vaart, ze krijgen de kleine visjes van de vissers daar, maar ik zou de kleine keunen toch maar afschermen. En als ge een vijvertje hebt, ze eten liever kikkers. (Spijtig dat ik die lelijke vijver hier met een voorhamer kort en klein geslagen heb anders had ge hem zeker mogen komen halen). Ge kunt ook altijd Natuurpunt of Planckendael contacteren als ze u last bezorgen.

  En, neeje dan wil ik echt niet de trut zijn he, en goed beseffende dat we beiden langs de andere kant van de lijn hebben gestaan… zeg ik: First World Problems Sandra Kardishian. Ik weet dat ge mij begrijpt, ik weet ook dat ga van mij niks anders ver(w)acht. Ge zijt een van de enige echte mensen die ik ken, laat dat een compliment zijn! (Kardarshian ;-)))

  Like

  1. Sandra Berichtauteur

   Serieus? Ik had geen idee dat we nu zo dichtbij ‘den oude’ woonden.
   Nu, wat die ooievaars betreft. Je kent mij, enig gevoel voor drama is mij niet vreemd. Die ooievaars hadden uiteraard vooral oog voor de put hier wat verder. Doet mij eraan denken… waarom zouden wij een vijvertje zetten als er hoop en al 300 meter verder een grote vijver ligt? Dus jaaaaa, die First World problems , dat zijn eigenlijk de plezantste. Maar Kanye, die moet ik niet hebben zelle! 😉 😛

   Like

   1. pipsesippi

    Neen geef de Kanye maar aan het bejaardentehuis, daar voederen ze die beesten zelfs. Die met hun roze en paarse permanenten halen er zelfs zalm voor. Daar gaan ze dus ook graag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s