Huis te koop

Enkele maanden geleden zaten we wat opties te overwegen. Huis verbouwen, hoe verbouwen, wat verbouwen? Of zouden we een ander huis kunnen kopen?

Een beetje dromen kan nooit kwaad. En dus surften we even naar Immoweb. Waar zouden we willen wonen? En hoe moet dat huis eruit zien? Wat zouden we eraan kunnen, en wat zouden we eraan willen uitgeven?
Huizen kijken, daar gaat je hoofd een beetje van tollen. Het ene huis was in onze dromen en op foto al mooier dan het andere huis. En dus besloten we van al een keer een afspraak te maken om naar een huis te gaan kijken. Een huis dat er op foto helemaal geweldig uitzag, maar wat in werkelijkheid toch een groot gebrek had wilden we daar oud worden. Dat werd het dus niet. Maar niet erg, er stonden nog genoeg leuke huizen op het net. En we bezochten nog een huis. Een leuk huis. Een huis waaraan de kinderen dadelijk verkocht waren. Wij twijfelden. En beslisten toch van het niet te kopen.

Tussendoor maakten we ook een afspraak om ons huis te laten schatten. Gelukkig maar, want droom en realiteit leken toch wat verder uit elkaar te liggen dan we gedacht en gehoopt hadden.

We stelden onze dromen dus wat bij. Dat grote helemaal in orde huis zou het dus niet worden. Misschien moesten we toch nog eens een tweede bezoek brengen aan dat ene huis? En oh kijk, het is ook net in prijs gezakt!
En ja, de geest was uit de fles. Dat tweede bezoek deed het ‘m. En wij deden een bod. Een bod dat ook geaccepteerd werd. Plots hadden wij een huis gekocht! Ik moet zeggen, ik was er toch efkes niet goed van. Dromen is plezant, maar plots worden die dromen realiteit, en dat was toch even heel erg raar!

I-feel-the-start-of-something-new

Maar we waren in een soort van rollercoaster gestapt, en die stopte niet. Papieren werden in orde gebracht, we gingen naar de bank, we gingen naar een andere bank. Meer papieren en gegevens moesten verzameld worden, en niet onbelangrijk: ook ons huis moest te koop gezet worden.

Een gegeven dat makkelijker lijkt dan gedaan. Want joengejoengejoenge, wat moeten er veel attesten aangevraagd worden vooraleer je je huis op de markt kan gooien! Als daar dan ook nog eens wat verkeerde kadastrale plannen doorfietsen, wordt het al helemaal ingewikkeld! Maar alles geraakte toch in orde, en we maakten ons huis foto- en verkoopsklaar. En toen ging het snel. De foto’s werden op het net gezet, de week erna kwamen de eerste bezoekers. Heel erg spannend wel! Na de eerste bezoekavond belde de makelaar: hij had een mooi bod gekregen. Een bod waar wij ons ook wel in konden vinden, dus we gingen akkoord. Ons huis was verkocht! En nog snel ook! Dit was helemaal geweldig! Zeker omdat mensen ons vooraf gezegd hadden dat ons huis moeilijk verkoopbaar zou zijn gezien de ligging, gezien de gedeelde tuin, gezien het nabij gelegen vliegveld. Maar zie:net als wij zagen de kopers de charme van het huis. En ze gingen er volledig voor. Er werden nog een keer foto’s genomen, de schatter kwam langs, en na ondertekening van het verkoopdocument kwam uiteindelijk ook het verlossende bericht: ‘ons krediet is goedgekeurd’.

Nu is het dus écht bijna helemaal in orde! Wij hebben een huis gekocht, én wij hebben ons huis verkocht! Binnen 2 weken verlijdt de akte van ons nieuwe huis, en dan begint ons nieuwe leven. Dat is na het inpakken, verhuizen, en weer uitpakken. Ik kijk er misschien wat te licht tegenaan, maar ik heb zoiets van: het is hier ooit allemaal binnen geraakt, we krijgen het ook allemaal wel weer buiten!

En ons huidige huis komt in goede handen. Daar ben ik van overtuigd. Mensen die ‘ons’ huis 1 keer gezien hebben en dan een bod doen, die hebben hetzelfde gevoel als dat wat wij 20 jaar geleden hadden: dit is een geweldig huis! En ik hoop dat zij hier net zo gelukkig zullen worden als wij hier 20 jaar geweest zijn.

Maar voor ons is het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk. Een nieuw hoofdstuk in een andere gemeente. Ik kijk ernaar uit, en ik kijk er ook wel een beetje tegenop. Gezonde spanning zeg maar. Want wat dat nieuwe huis gaat worden, dat moeten we natuurlijk nog afwachten! Ik ben benieuwd!

Advertentie

8 gedachten over “Huis te koop

 1. Gezond5

  Wauw!proficiat met het nieuwe huis!heel leuk toch,ja heel wat attesten we hebben dat twee jaar geleden mee gemaakt,en was ook van je gaat dat niet goed verkocht krijgen,maar niets was minder waar,het was ook heel vlug weg.Super super,inpakken en naar het nieuwe huis,wens jullie er heel veel geluk!

  Geliked door 1 persoon

 2. pipsesippi

  Veel succes in jullie nieuwe woonst, ik hoop dat het iets vlotter verloopt dan bij ons allemaal. Ik koop in elk geval niks meer voor een architect of bouwkundige er zijn alziend oog over heeft laten gaan tot in elk detail. Natuurlijk zijn er (gelukkig maar) weinig oplichters die de verborgen gebreken in een huis zodanig camoufleren dat zelfs de bouwkundigen van de bank en gediplomeerde interieurarchitecten niks opmerken op het eerste zicht…. Ik wens jullie het allerbeste en vooral veel genot zonder ongemakken in het nieuwe paleis. En uit curieusiteit: naar waar trekt ge?

  Like

  1. Sandra Berichtauteur

   Ja, met jouw verhaal in het achterhoofd was ik wel wat voorzichtiger. Daarom ook dat het eerste huis het niet geworden is. Dit huis stond leeg, ziet er goed uit. We vermoeden dat het allemaal ok is, maar het is allemaal af te wachten natuurlijk. De roze keuken kan helaas niet mee, maar ik vermoed dat de nieuwe bewoners er de charme wel van inzien. 😉 (en je hebt mail 🙂 )

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s