Even mijn hoofd leegmaken…

Het is hier stillekes. Al zeg ik het zelf. Ik heb de laatste tijd niet veel nieuws te melden. Mijn gewicht stagneert momenteel. Jaja, volgens mij (en mijn BMI) moeten er nog altijd 20kg af, maar ergens ontbreekt de motivatie om er weer helemaal voor te gaan. Ik wil wel, maar ergens onderweg struikel ik toch altijd weer op het lastige pad dat afvallen heet. Al eet ik best wel gezond. De ene keer ook al wat gezonder dan de andere keer, maar al bij al, met behulp van wat richtlijnen die ik ook in het Word Fit-programma opgepikt heb, lukt het toch wel, dat gezondere eten.

Het lopen dan. Dat loopt. Momenteel geen scheenbeenmiserie, geen pijntjes. Wel wat stijf in de kuiten de eerste kilometers, maar eens daardoor loopt het gesmeerd. Ik ben een diesel denk ik. Ik loop nu gemiddeld ongeveer 3 keer per week, ongeveer 10 kilometer, en heb plannen om op te bouwen richting 10 mijl. Met een nieuwe uitdaging eraan gekoppeld ook, uiteraard. Maar dan wel weer verstandig een uitdaging die nog een jaartje in de toekomst ligt. Al zal ik er wel voor moeten trainen. Die 10 mijl gaat op zich geen probleem zijn, wel de tijdslimiet waarin hij gelopen moet worden. Uitdagingen… ik heb ze nodig denk ik.

Fietsen dan. Ik fiets nog steeds, uiteraard. De ene week al wat meer dan de andere week, een beetje afhankelijk van het weer ook, maar ook daar: niets nieuws te melden.
Misschien komt het net door dat bewegen, door dat lopen, dat ik zo ‘zen’ ben. Je hoofd leeglopen, het kan blijkbaar écht, volgens dit artikel op Knack.be.

Ik ben het alleen niet eens met de stelling dat je gaat zweten na 30 à 40 minuten beweging. Bij mij is dat al na een minuut of 5. Zeker met het weer zoals dat vandaag was. Ik was er eigenlijk ook wat ‘bang’ van, om te gaan lopen in die eerste warmte. Maar een klein buitje bracht wat verkoeling, en al lopende door het bos, door het frisse lentegroen (ik besefte zo al lopende ineens ook waar die uitdrukking ‘een fris groen blaadje’ vandaan komt) vielen er af en toe ook wat verkoelende druppels van de blaadjes.

funny-running-posts-1-20-17

Goed, terug over naar het artikel. Er gebeurt vanalles in je hoofd dus, met dat lopen. Ik vond al dat er al zoveel in mijn hoofd gebeurde zonder lopen, maar met dat lopen is het hek blijkbaar helemaal van de dam gegaan.
Blijkbaar voel je je emotioneel ook beter na een sportsessie. Dat verklaart ook waarom ik, als ik mij niet lekker in mijn vel voel, absoluut ‘iets’ wil gaan doen. Iets als mij helemaal kapot gaan trappen op de fiets, in de hoogste versnelling en met tegenwind, om dan mezelf te vervloeken onderweg omdat ik dat onzalige idee weer had. Meestal ben ik na de welverdiende douche toch tevreden zijn met mezelf omdat ik het gedaan heb. En ben ik ook weer wat rustiger.  En die meneer die onderweg tegen mij zei dat ik in de hoogste versnelling aan het trappen was.. doh! Dat wist en voelde ik zelf wel, dat was bewust, meneer! Hij ging mij toen wel fluks voorbij, 2 kilometer verder had ik hem toch terug te stekken en mocht hij mijn achterkant bewonderen. Niet dat er veel te bewonderen is, maar het is de gedachte die telt! En het ‘eat this’ gevoel. Nee zeker! Ha!

Om maar te zeggen: het gaat nog steeds goed. Ik doe wat ik doe, ik weet niet altijd waarom, maar ik voel me er wel nog altijd supergoed bij. En the best is yet to come, ik ben er zeker van! Oja, en om nog even een open deur in te trappen: voor diegenen die nog altijd niet overtuigd zijn van dat bewegen: gewoon doen, en je gaat het zelf wel merken. Fysiek en/of mentaal, als je sport, win je! (en damn, ik heb de laatste tijd toch al wel heel veel gewonnen, ik ben een gelukkig mens wat dat betreft! 🙂 )

Advertentie

5 gedachten over “Even mijn hoofd leegmaken…

 1. pipsesippi

  Ik sta hier nu volop te bewegen se, dat komt omdat de hond mijn tenen likt en dat kietelt!!! Ik vond lopen zalig, ik zou het weer willen doen… maar ja, maar ja… excuses, excuses, ik weet het.

  En koersen vind ik ook plezant, maar ik ben een schijtemie, ik heb écht schrik om op mijn bakkes te gaan (waardoor dat dan natuurlijk ook gebeurt).

  Tennis dan? Geprobeerd, been there, done that. Ik zie dien bal niet afkomen, ik loop ook totaal de verkeerde kant uit en zo. Er is belachelijk en er is té belachelijk he.

  Aan de fitnessgruwel mag ik niet denken, al die patsers en patserinnen. Neeje, neeje merci.

  Mijnheer echtgenootmans is een judoka (heet dat ook zo voor een man? of is het dan judoko?) maar da’s niks voor mij. Ik wel een paar jaar aïkido gedaan, dat lag mij wel. Ik vond de broek zo schoon dat ik ze ook in mijn vrije tijd droeg 🙂 Ik zal dat eens overwegen als die hond stopt met aan mijn tenen te likken.

  Petanque kan ook nog, ik ben er niet goed in, maar hey… die andere spelers zien nog minder goed dan ik want die zijn allemaal minstens 80…

  Stop met likken!!!

  Like

   1. pipsesippi

    Ikke zot? Gij se kalle 🙂 Petanque dat is wel met Pastis he. Ge kent er niks van jom… 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s