Valentijn

Het is weer zover. 14 februari. Valentijn. Het feest der verliefden en geliefden, of zoiets. Een feest voor zij die een relatie hebben, horror voor de singles. Of zo wordt het toch verkocht. De laatste tijd worden die singles dan ook om de oren gekletst met tips van hoe zij die dag kunnen doorkomen!

Hallo? Heb ik ergens iets gemist?

Ik heb een relatie, beter nog: ik ben al bekans 20 jaar getrouwd. Valentijn? Wat is dat? Ik kan me eigenlijk niet herinneren ooit ook maar 1 bloem gekregen te hebben op deze “dag der verliefden”. Dus ja, ik vraag mij af: Waar zijn mijn tips? Hoe moet ik dan deze dag doorkomen?

flours

Ja, we zijn op zaterdagavond, de vooravond dus, uit eten geweest. Meer uit een soort van luiheid dan voor Valentijn. Het plan was eigenlijk snel-snel wat te gaan eten hier verderop. Lekker, niet duur. Maar dat ging niet door, want daar waar we naartoe wilden, werd er uitzonderlijk geen eten geserveerd. Vakantie, weetuwel? Ok, plan B dan maar: naar den Italiaan. Uhu. Zomaar, onverwacht. Ik was al content dat ik net voor het vertrek toch die joggingbroek ingeruild had voor een jeans. Dat gevoel.

Het restaurant zelf baadde in een romantische sfeer. Rozenblaadjes, rode hartjes, kaarsjes, en zelfs een heus Valentijnsmenu. Niet voor ons, oh neen. We kwamen maar even snel iets eten! Dus… een pasta en een sorbetje later, stonden we alweer buiten. Ja, zo gaat dat.

Eenmaal thuis werd de romantische kaart nog altijd niet getrokken. We hebben natuurlijk ook nog altijd pubers rondlopen thuis, en die pubers, die kwamen met een geweldig plan: “Willen we deel 3 van Harry Potter terugkijken?” Deel 3, dat is het deel waar Sirius Black opduikt. Gary Oldman dus. Op 1 of andere manier vind ik dat best een aantrekkelijke man, dus Harry Potter leek mij een puik idee! De wederhelft daarentegen vindt dat maar niks. Dus na het voetbal, wat hij solitair op zijn tablet keek, nam hij de wijk naar boven met de mededeling dat hij ging slapen, want dat hij waarschijnlijk morgenochtend naar de atletiektraining gaat.

Right. Morgenochtend. Een Valentijnsontbijt zou het dus al niet worden. Lunch ook niet, want na de training moet er ook wat gedronken worden, en dus komt hij pas weer thuis na lunchtijd. En uit eten morgenavond, dat zal ook niet gebeuren, want voor morgenavond ligt er al wat in de koelkast.

Wat nu mijn punt is? Awel.. dat ik best snap dat het voor singles niet gemakkelijk is, zo’n dag der verliefden. Maar staat er iemand ooit weleens bij stil hoe dat is voor gehuwde mensen? Voor ons is het ook niet altijd gemakkelijk hoor!

Maar ik heb, ook hier, een plan B. Ik kreeg enige tijd terug een box met 3 romantische films te leen ‘die ik absoluut moet bekijken’. Ik heb er al 1 van gezien, The Notebook. Er zitten er dus nog 2 in de box. Zondagnamiddag, dat wordt dus mijn namiddag. Ik, de TV, en die 2 films. En als ze tegenvallen… ik heb gezien dat er in 1 van die hoesjes een DVD verzeild is geraakt van Pirates of the Carribean. Ik vermoed dat The Force met mij is, want zo’n Johnny Depp… er zijn slechtere cadeaus!

Oja, trouwens: qua romantiek, zo’n geheime aanbidder op Valentijn, dat heb ik altijd al het toppunt van romantiek gevonden. Bloemen die bezorgd worden op het werk, een anonieme kaart… dus kom maar op!
Wat zeg je? Dat het morgen zondag is, dat die bloemen op het werk dus niet zal gaan? En die anonieme kaart ook niet omdat via het grote boze internet alles te traceren is? *zucht* Ik heb het gesnapt ja… Valentijn en ik, wij zullen wel nooit vriendjes worden!  😉

Advertenties

12 gedachten over “Valentijn

   1. Gezond5

    Nee hoor!het moet toch geen valentijn zijn om elkaar graag te zie?dat is wel maar een keer in een jaar hè:-)

    Like

 1. Inge Keersmaekers

  Ken het gevoel! Als 25 jaar getrouwd en nog nooit een Valentijn gehad! Maar niet getreurd, had een Valentijnsontbijt besteld bij de Scouts (voor het Jinskamp) en dat werd zonet geleverd. Samen met de ene zoon, die altijd vroeg wakker is, rustig ontbeten en genoten van wat quality moder-zoon time. I love IT!

  Liked by 1 persoon

 2. Geheime aanbidder

  Sandra, ik schreef jou naam in het zand
  Maar het water van zee spoelde het weg
  Sandra, ik schreef jou naam met broodkruimels
  maar de vogels aten ze op
  Sandra, ik schreef jou naam in mijn hart
  En daar staat het nog steeds geschreven …

  Like

 3. pipsesippi

  Hier ook een getrouwde valentijn. Als cadeau hadden we deze ochtend weer eens een groot lek in de keuken en een kapotte stoof op de koop toe (die was al kapot en weer opgelapt, toen weer kapot en toen weer opgelapt… en door de oplichters aan ons als “perfect werkend” verkocht natuurlijk, samen met het krot, dat ook dusdanig opgelapt was door de hufters zodat je niet kon zien dat het een krot was).
  Ik had nochtans een kalashnikov gevraagd voor mijn valentijn… Ik heb er een paar op mijn lijstje staan die ik er graag een verrassingsbezoekje mee zou brengen. Romantiek is overschat vind ik nu zo… met 2 truien en een dikke sjaal aan in een ijskoud huis waar de emmers en bakskes nog steeds voldruppelen. Een mooi rood hart voor valentijn, of een mooi rood plekje tussen beide ogen in… ik heb veel goesting om daar bij sommigen cupidogewijs voor te zorgen, maar ik heb die kalashnikov niet gekregen. Helaas.

  Like

  1. pipsesippi

   En dan vanavond nog een ferme lek in de badkamer… Waar is die kalashnikovwinkel??? Ik weet wel dat het geen solden meer zijn, maar toch….

   Like

   1. Sandra Berichtauteur

    Fokadok! Dat is daar nog veel erger dan hier! Wanneer komt die uitspraak eigenlijk? Kan dat niet met hoogdringendheid?

    Like

  2. Sandra Berichtauteur

   Ik gun jou die Kalashnikov, maar niet de bijhorende miserie, want die lijkt mij het privilege voor wie jullie die miserie verkocht heeft. In de spirit van Valentijn: at least you’ve got eachother? ( ik weet dat het maar magere troost is als je in de miserie zit, maar toch… )

   Like

   1. pipsesippi

    Dat justitie traag is, hééééél traag, trager dan een 3-potige schildpad is helaas geen fabeltje. Ondertussen heb ik weet van mensen die in gelijkaardige omstandigheden hun 5e jaar in gaan. Einde juni zou er alvast een zitting ten gronde komen, waar dan weer een “tussenvonnis” uit zou moeten voortvloeien… Hoogdringendheid is ingeroepen, maar dat begrip is voor jou en mij iets heel anders dan voor justitie. En ondertussen lekt het verder, blijft het koud en word je steeds armer. Maar we hebben elkaar, en onze zotte beesten, gelukkig maar.

    Like

 4. Pingback: Valentijn anno 2017 | My thoughts are like butterflies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s