Een afwasmachine!

Al bijna 20 jaar wonen wij waar we nu wonen. In een rijhuis, met standaard-comfort. Jullie kennen het wel: centrale verwarming, badkamer, lopend water, wasmachine, droogkast, tuin. Zoiets ongeveer. Geen grote luxe, dat hoeft ook niet voor ons, maar gewoon, een comfortabel huis om in te leven.

Dat huis, dat kwam met een retro keuken. Geen namaak, maar echt nog afstammend uit ergens de jaren 60. Ooit op maat gemaakt door een schrijnwerker. En ja, dat ziet er best leuk uit. Dus we lieten ze staan. We verfden ze eerst vanillegeel, en een paar jaar terug knalroze. Jeps, knalroze. Een sixties-kleurtje zeg maar, met muntgroen op de muren. Nu, die keuken, allemaal goed en wel, maar die is op maat gemaakt van mensen die toen leefden. Ik heb nu het geluk (waahahaha) niet van de grootste te zijn met mijn 1m64, maar mensen die wat groter zijn, die hebben hier dus last om af te wassen. Maar om daar nu een volledige nieuwe keuken voor te gaan zetten? Het zou erover zijn. Al moet ik toegeven dat zo’n moderne, helemaal in orde keuken met grote opbergruimtes mij soms wel de hemel lijkt.

keuken 1

Maar goed… terug naar de afwas. Dat afwassen, dat laten wij soms ook aan onze tieners over. Met als gevolg dat dat afwassen hier soms ook weleens uit de hand loopt.Β Er sneuvelde dus – zo per ongeluk en al – weleens een kopje op de grond. “Ik kan er niet aan doehoen, het was de andere zijn/haar schuld”. Meestal komt met veel gezucht en geblaas uiteindelijk toch wel proper servies in de kast terecht, maar toch…

Komt nog bij dat wij 3 Γ  4 keer per week gaan sporten. Uhu ja, zo’n sportief leven, daar moet je inderdaad ook tijd voor maken. Wat maakte dat ik soms hier ’s ochtends om 6u30 de boel van de avond ervoor stond af te wassen.

Wat wij ook graag doen, dat is vrienden uitnodigen. Vrienden die dan komen eten. Meestal iets eenvoudigs, maar toch… een paar vrienden, dat zijn gelijk ook wat borden meer. En wat glazen. En schotels. En en en… Wij hebben nu wel hele goede vrienden, van het soort dat dan aanbiedt om de afwas te doen – en soms dirigeer ik ook gewoon al de mannen naar de keuken, zodat zij samen kunnen afwassen – maar toch… het is niet helemaal dat.

We begonnen dus na te denken over een afwasmachine. Inbouwen in de keuken, een nieuwe keuken, of kan zo’n ding ook elders staan? Een professionele opinie bracht licht in de duisternis: een afwasmachine kan niet staan in onze oude keuken. De kastjes zijn te laag, dus inbouwen, daar is al geen sprake van. Dan maar in het ‘waskot’. Dat waskot, dat ligt vlak naast de keuken, en gezien er al een wasmachine staat, is er een kraantje en een afvoer voorzien. Helemaal perfect!
Nu… er zal nog wel het een en ander moeten veranderd worden in dat waskot – planken die verhangen moeten worden en van die dingen – maar het belangrijkste leek mij nu toch maar eerst eens voor die afwasmachine zorgen. Want het zijn ook nog solden!

Enfin, lang verhaal kort: ik ging de winkel binnen, en kwam met een bestelbon buiten. En dat het zeker 2 weken zou duren, want die dingen waren niet op stock. 2 daagjes erna kreeg ik echter al telefoon: dat de machine geleverd was, en wanneer mochten ze die bij ons bezorgen? Ten vroegste donderdag! Ja, doe dan maar donderdag! Toch?

En nu zit ik hier dus te wachten. Te wachten op de levering van een wasmachine die geleverd zou worden tussen 13u50 en 15u50. Het zou te schoon geweest zijn moest dat gelijk 13u50 geweest zijn natuurlijk. Maar goed, we leven op hoop. De afwasjes zijn binnen heel korte tijd voltooid verleden tijd. En ik win tijd. Wat zal ik daar eens mee gaan doen?? Strijken dan maar? Doet mij eraan denken: wasmachines die de was gelijk droog en netjes gevouwen afleveren, die zijn er nog niet zeker???

 

Advertentie

10 gedachten over “Een afwasmachine!

 1. pipsesippi

  Geniet ervan… en wat die keuken betreft hebt ge groot gelijk: NIET WEGDOEN!!! Ik wou dat ik zo’n keuken had (maar dan niet in ’t roze, zotter dan grijs ga ik niet) πŸ™‚
  Stromend water heb ik ook, zelfs langs de muren πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

  1. Sandra Berichtauteur

   boh… ze was beige toen we hier kwamen wonen. Grijs lijkt mij maar niks eigenlijk. Maar ik ben eigenlijk niet zo’n referentie πŸ˜€ πŸ˜€
   Kan je dat water dan ook aansluiten op je wasmachine? πŸ˜‰

   Like

   1. pipsesippi

    Beige is dan ook hoegenaamd geen kleur he Sandra. Beige dat is de kleur van de broeken die onze vaders dragen… Wanneer gaat de Jani daar eens iets aan doen? Ik vind dat dapper zo’n roze keuken, ik ben wel pro kleur… op een ander dan πŸ™‚ Vriendin van mij heeft ook zo’n geschrijnwerkte retro-keuken, heeft de deurtjes in ’t olijfgroen geschilderd en de rest in ’t lichtgroengrijs (ja, dat is een kleur!). Ze heeft ook nog de originele geel/bruin gespikkelde tegeltjes. Ik ben er een bietje jaloers op. Ik wil liefst een inox keuken, heel industrieel, want zo’n geschrijnwerkte dat past niet in ’t budget πŸ™‚ Wat het water betreft, ge kunt dat alleen opvangen in bakskes, het is ook van die bruinigheid dat ge dat liever ver uit de buurt van uw wasmachine houdt. Bruin vind ik een heel slechte kleur voor wasmachinewater.

    Like

 2. gezond5

  Zou ik zeker ook niet weg doen,en dat roze ?zie ik wel graag dat is eens iets dat niemand heeft.Dat is wel mijn ding,afwas machine die moest ik niet hebben,tot ik eens een week bij mijn zus was,en daar alles in de vaatwas ging,je ga niet weten hoeveel tijd je over zal hebben om nog meer te kunnen sporten:-)heel veel succes met de vaatwas werkt hij al?

  Like

  1. Sandra Berichtauteur

   Hahaha… ja, nog meer sporten! Lijkt mij wel wat eigenlijk. We gaan het zien, dit jaar. Hij werkt trouwens ja. Ik moet nu alleen wat schipperen met de aansluitingen van de wasmachine, maar dat komt binnen 2 weken ook helemaal in orde! πŸ˜€

   Like

 3. Marleen

  Ben jaloers op je echte ‘retro’ keuken.Heb een namaak nl. compleet met oranje en bruin behang.Hou van nostalgie,denk met heimwee terug aan m’n kamertje in het ouderlijk huis, oranje tapijt, oranje lamp, witte slaapkamer…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s