Scheenbeenvliezen

Scheenbeenvliezen.. het zijn rare dingen. Mijn eerste kennismaking met die dingen, die er nochtans al een heel leven zitten, ging niet van een leien dakje. Nope. Pijnlijke zaak was dat zeg. Brandend. Om nooit meer te vergeten. Man, kunnen die dingen zeuren en lastig zijn! Pijn pijn pijn!

Nu… ik had er enige tijd geen last meer van gehad. Het lopen ging best ok, ik bouwde op, en kreeg dat lopen een beetje onder de knie. Onder de knie ja… daar zitten die scheenbeenvliezen ook.
Dus ja, op een gegeven moment dacht ik van: ik ben er klaar mee. Geen greintje last meer, het is over. Woohoww, ik won het van de scheenbeenvliezen.

Right! Think again Sandra! Want zowel vorige week als deze week gingen de scheenbenen toch weer opspelen. Ik voelde het, na anderhalve kilometer ongeveer. Een gezeur, in mijn scheenbenen. En mijn voeten die *plets plets* deden. Een geluid wat nog harder klinkt op natte ondergrond trouwens.
Geen goede voortekens dus… zalf smeren en de oorzaak zoeken dan maar.

De oorzaak. Wat zou de oorzaak kunnen zijn? *ding ding*
Belletjes gingen rinkelen.
Hakken! Ik had hakken gedragen! Niet eens superhoog (want met die dingen kan ik niet lopen), maar toch hoger dan ik gewend ben.

Ik was namelijk gestopt met hakken dragen, ergens in de loop van vorig jaar. Iemand had er mij op gewezen dat die hakken weleens de oorzaak zouden kunnen zijn van mijn problemen met de scheenbenen. Op mijn repliek dat een hak voor een vrouw soms best weleens mooi is, kreeg ik als antwoord dat heus niet alle mannen graag vrouwen op hakken zien, en dat vrouwen het zichzelf heel dikwijls ook gewoon aandoen.

Hmpf… en van die dingen. Maar goed. Ik ben een braaf meiske, ik volg goede raad op, dus ik kocht mij een paar sneakers. En nog een paar. en nog een paar. En sindsdien ongeveer ging ik plat door het leven. Allez ja, op platte schoenen toch. En ik geef toe: geen centje pijn meer.

Maar ja, die schoenen. Ik heb die. En die staan daar maar. En nu ik wat afgevallen ben, en terug in wat normale kleren kan, koop ik ook weleens iets waaronder een schoen met een hak wel mooi is. Dus ja… toeval bestaat in deze niet vrees ik. De oorzaak zal inderdaad wel bij die hakken liggen. Jammer, helaas. Maar ze gaan dus maar best weer de kast in. Want als ik moet kiezen tussen 3 à 4 keer per week ontspannen kunnen lopen zonder pijn, of mooi zijn op hakken, dan kies ik toch écht wel voor het lopen.

Misschien komt het ooit nog in orde, en kan ik de 2 combineren. In het andere geval zal het kiezen worden, af en toe. Gelukkig ben ik al van ’t straat, en hoef ik het daarvoor in ieder geval al niet meer te doen, hakken dragen. 😉

Advertentie

4 gedachten over “Scheenbeenvliezen

 1. pipsesippi

  Nu niet verkeerd opvatten he… maar de dierenarts zegt dat dit een probleem van zeer lange duur kan zijn (onze Anguske, the fearless killer with the kwispelstaart) heeft dat aan zijn ruggengraatvlies he. Moest het echt van doen zijn, ik heb hier nog hopen cortisonen en tramadol liggen 🙂 Misschien dat je daar een beetje van gaat blaffen, maar allez… En troost u, ik heb een schoenenkast vol hakken en slaag er niet in om er de straat mee uit te lopen. Maar ze zijn toch zo elegant he… Subiet maar weer de “sloefkes” aan… waarvan op vreemde wijze de nestels steeds korter worden… ik denk dat iemand daar van eet *kijkt nu naar de vermoedelijke dader die lekker lang uitslaapt in zijn benchke*.

  Like

  1. Sandra Berichtauteur

   Jeps, weet ik dat het van lange duur kan zijn, ik heb het al een keer gehad. Daarom dat ik nu ook voorzichtig wil zijn en gelijk de oorzaak maar ga aanpakken. Vandaag trouwens weer pijnloos gelopen, dus het helpt wel, dat plat lopen. Dan maar onelegant door het leven. 😉
   (hahahaa… dat onschuldig schaapke in zijn benchke… nee toch? 😀 😀 )

   Like

  1. Sandra Berichtauteur

   Vandaag pijnloos gelopen Patrick, dus ik denk dat de oorzaak inderdaad die hakken is.
   Maar verder vind jij het dus allemaal wel goed, met of zonder hakken! 😀 😀 (ook goed om weten, dat er mannen zijn die helemaal pro zijn, mannen die helemaal tegen zijn, en mannen voor wie het allebei wel goed is! Bon… makkelijker wordt het er niet op zo natuurlijk. 😉 )

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s