I love my ugly body #boostyourpositivity

Een paar maanden terug kreeg ik op het werk een meeting request voor een workshop. Een workshop met als titel ‘Inspirational Women’.
Wat dat allemaal inhield, kreeg ik op de workshop te horen. Voor hier vat ik het even samen: ik moest een vrouw zien te vinden die mij inspireerde, die voor mij een voorbeeld is, die, kortom, een inspiratie is voor mij. Lastig, moeilijk. Wie moest ik kiezen? Welke “inspirational women” kende ik? En welke daarvan moest ik dan kiezen?

Heel erg voor de hand lagen natuurlijk mijn mama, of meer nog, mijn grootmoeder. Zowel die aan mama’s als die aan papa’s kant. Kiezen is verliezen, dus daar koos ik niet voor.
Neen. Ik koos voor iemand die voor mij een inspiratiebron is omwille van haar lef, omdat ze mij mijn ogen heeft doen opengaan. Iemand die heel veel gewicht heeft verloren (niet op de manier waarop ik het gedaan heb, maar ieder zijn manier denk ik dan maar), maar wel iemand die nadat ze dat gewicht verloren is zich helemaal op het sporten gestort heeft. En ja, daarin is ze wél een inspiratiebron! En wat voor een!

De manier waarop ze met haar lichaam omgaat, was voor mij een eyeopener. Want ja, ze heeft huidoverschot. Veel huidoverschot. Maar het laten wegsnijden, doet ze niet. Neen. Op een moment nam ze de beslissing om de positieve dingen van haar lichaam te gaan benadrukken, in plaats van te focussen op de lelijkheid van haar lichaam.

En dat heeft ze op een fantastische manier gedaan! Ze heeft een vriendin foto’s laten nemen, van haar lichaam, in sportlingerie. Maar… ze zegt er wel bij dat ze trots is op haar lichaam, omdat haar lichaam nu dingen kan die ze nooit voor mogelijk had gehouden. En wat voor dingen!

Meer nog dan ik het kan uitleggen: ga het vooral zelf lezen, op haar blog: 10+ reasons I love my ugly body.

Ik vind het straf! Heel straf! Zo straf dat ik, telkens ik een moeilijk momentje heb, even op haar blog ga kijken. Of op haar Facebook-pagina. En telkens weer krijg ik er kracht van, telkens weer vind ik daar toch de moed om door te gaan waar ik mee bezig ben: gezond proberen te leven, en te blijven bewegen.

Daarom ook quote ik Andrea zelf even: “Regardless of how ugly my body is under my clothes, it is STRONG and it’s getting stronger every day.  I am proud of my accomplishments and look forward to continued improvement.  While I toy with the idea of plastic surgery, the thought of taking time off from doing the things I love like Crossfit and races and LIFE in order to recover appeals to me far less than my reflection in the mirror.  So for now, I am just going to keep on doing what I’m doing– eating right, working out and embracing my I’mperfect Life.”

Advertentie

5 gedachten over “I love my ugly body #boostyourpositivity

 1. Marleen

  Wel zo zie ik er eigenlijk feitelijk ook uit nu en zolang de ‘flappen’ bij wijze van spreken niet tot m’n knieën hangen blijft alles zoals het is.Je moet er wel wat chance mee hebben met je overschotten.En treuren omdat ik er niet uit zie zoals in de boekskes, niemand ziet er zo uit hé.Zelfs m’n dochter met haar maat 34 /36 niet (die moet daar niks voor doen hoor, die is gewoon zo gebouwd).Heeft cellulitis op haar bovenbenen, geloof het of niet !Fijn weekend, probeer te genieten van het zonneke.

  Like

  1. Sandra Berichtauteur

   Wow! Andrea! You don’t know how much this means to me! The woman whom I choose to be my inspirational woman, came to read my blog. I hope you could understand what I wrote in Dutch, but from your answer I think you have. Many thanks for all your motivation and inspiration!

   Like

 2. Pingback: Geluksmomentjes | My thoughts are like butterflies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s