Word Fit

Dat ik in een dipje zit qua voeding, qua eetpatroon, qua gezonde dingen kiezen, dat zal al wel duidelijk zijn. De opties zijn mij dan ook duidelijk.

 • Of ik herpak mezelf, tik mezelf op de pollen, en ga er weer volledig voor
 • Of ik neem weer een WW-Online abonnement, wat ik overigens net opgezegd heb wegens een gevoel van ‘ik ken het toch’
 • Of ik kies eens voor iets heel anders.

En dat laatste heb ik dus net, heel impulsief eigenlijk, gedaan.

Het zit ‘m zo: ik heb ooit op Facebook een pagina aangeklikt die mij aangeraden werd omdat enkele van mijn Facebook-vriendjes deze pagina al geliked hadden. Nu, die pagina, daar komen best wel leuke dingen op over bewegen, over gezondheid, over gezond eten. Allemaal dingen waar ik ook mee bezig ben, en ook allemaal wel dingen die ik al wel weet. Maar ok, ik geef het toe, niet altijd toepas. Zeker de laatste weken niet. Ik stond er eigenlijk ook nogal sceptisch tegenover. Er kwamen mij net iets teveel oproepen om ook in te schrijven, om je online te laten begeleiden. Ik kreeg gelijk alweer Herbalife-flashbacks. En daar had ik geen zin in. Geen zin om mij weer in shakes te gooien, om poederkes te kopen, om gepushed te worden die dingen ook allemaal te gaan verkopen.

Dus ja… ik bleef de pagina met een kritisch oog volgen. En hoe meer ik het volgde, hoe meer het mij begon te interesseren eigenlijk. Want er was geen sprake van poederkes, ook niet van shakes. Neen… dit gaat over gezonde voeding, over gezond bewegen. Dit kon wel iets voor mij zijn!

En boem… ik heb mij dus ingeschreven, zo ineens, vandaag. Ik geef toe dat dat wat mij over de streep trok de fikse korting van -30% was. Dat maakt dus net geen 100 euro voor een programma van 7 x 10 dagen. 10 weken, waarop ik al verschil zou moeten merken.

Ik heb de startersformulieren ook maar gelijk ingevuld. Overigens, raar dat ik er al geen moeite meer mee heb om mijn maten door te geven aan iemand ‘vreemd’. Buikomtrek, heupomtrek, gewicht… och ja, invullen die hap. Het is wat het is, toch? En het is ooit al wel erger geweest, dus kom….

Vanaf morgen ga ik er dus weer helemaal tegenaan. Met online begeleiding. Een soort van stok achter de deur. Ik ben in ieder geval reuze benieuwd!

En om geen reden te hebben om terug te krabbelen, heb ik dus gelijk ook maar deze blog geschreven. Dan heb ik weer een reden meer om er weer helemaal voor te gaan! Aha! Komt dat zien enzo! (maar nu nog niet, binnen 10 weken pas)  😉

Wordt zeker vervolgd!

Advertentie

7 gedachten over “Word Fit

 1. Patrick Vansteenkiste

  Best wel interessant. Welke pagina is dat dan, Sandra ? Mijn motivatie terugval is nog veel erger dan die van jou en ik heb het er nog steeds moeilijk mee, ook al omdat ik nog steeds niet aan lopen toe kom en dat dus als excuus gebruik om aan food comforting te doen. Met alle gevolg van dien …
  Dus best wel benieuwd naar deze pagina en al evenzeer naar je toekomstige ervaringen er mee.
  Probeer je toch maar heel snel te herpakken, het zou heel jammer zijn … (dit schrijf ik niet alleen voor jou, maar ook om mijnentwege). Dus kopjes op en gaan met de geit (of zoiets 😀 )
  Ik duim alvast voor je.

  Like

  1. Sandra Berichtauteur

   Hey Patrick, hier gaat het over: http://www.wordfit.be/mijn-doel . Ik heb gekozen voor ‘Gezond leren eten’, omdat ik qua sporten al een coach heb. Ik hoop dat het mij de spreekwoordelijke duw in de rug geeft om er opnieuw helemaal voor te gaan. Ik ga zeker mijn ervaringen delen! Komop, samen kunnen we dit écht wel!

   Like

   1. Patrick Vansteenkiste

    Ha, één van de programma’s van Fré Heylen. Elk jaar organiseert hij ook voorbereidingsloopjes op Heist Loopt. De vorige twee jaren heb ik daar ook telkenmale aan meegedaan. Dit jaar niet wegens blessure.
    Sympathieke kerel. Ben benieuwd naar wat je van zijn online programma vindt. Veel succes.

    Like

 2. rendimuis

  Owja, herkenbaar die dipjes 😉 Ik denk dat we daar allemaal wel eens last van hebben. Ik ben ook benieuwd naar je ervaringen! Ik wens je heel veel succes de komende tijd!

  Like

 3. Corinne

  Knap dat je de draad weer oppakt! En als dit voor je werkt, go for it!
  Ik denk dat iedereen die deze uitdaging aan gaat, vooral moet zoeken wat bij hem/haar past. Het is geen makkelijk iets wat je even doet. (Ook al word er soms anders beweerd en worden we lekker gemaakt door allerlei reclames.)
  Zet ‘m op! Ik blijf graag op de hoogte middels jouw blog 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s